ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σλοβάκα απατεώνισσα πούλησε σπίτι που δεν ήταν δικό της

«Δεν ήξερε πού να σταματά»

Στην Ελλάδα η 37χρονη Σλοβάκα απατεώνισσα Μαρία Τσελεκτίκοβα δήλωνε σύζυγος πλούσιου επιχειρηματία και στην Μπρατισλάβα από όπου ξεκίνησε την παράνομη δράση της, ξεγελώντας δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες, πετυχημένη δικηγόρος.

Η 37χρονη είχε αναγάγει την απατεωνιά σε επάγγελμα με αποτέλεσμα για το χρονικό διάστημα που είχε βρεθεί στη χώρα μας να διαμένει μαζί με τον σκύλο της τσάμπα σε διάφορα ξενοδοχεία με την δικαιολογία πως τον λογαριασμό θα πλήρωνε ο πλούσιος σύντροφος της. Στο τελευταίο ξενοδοχείο που έμεινε στη Ναύπακτο ισχυρίστηκε ότι θα πλήρωνε τον λογαριασμό μέσω e-banking. Στη συνέχεια, έστειλε στο ξενοδοχείο e-mail με ένα παραστατικό μεταφοράς 600 ευρώ, που όμως αποδείχθηκε πλαστό.

Στη χώρα της την Μπρατισλάβα η Μαρία Τσελεκτίκοβα είχε εφαρμόσει άλλο σχέδιο δράσης, καθώς εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια διαμερίσματος της πόλης, το οποίο αναζητούσε να ενοικιάσει σε όποιον ενδιαφερόταν.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η Σουζάνα Σπιντέροβα που είναι ένα από τα δεκάδες θύματα, που την έχουν καταγγείλει στις αρχές στης Σλοβακία, αλλά και μέσω ανάρτησης στην σελίδα της στο Facebook για την οποία δέχτηκε ακόμα κι απειλές από την ίδια, η 37χρονη είναι δικηγόρος στο επάγγελμα: «Είναι δύσκολο να το πιστέψω πως την έχουν συλλάβει. Ξεγέλασε τόσους πολλούς ανθρώπους που είναι ακόμη δύσκολο να τους μετρήσουμε» αναφέρει συγκινημένη.

Και προσθέτει: «Εδώ έψαχνε να βρει ενοικιαστές για ένα διαμέρισμα που υποτίθεται πως ήταν δικό της. Αυτό το διαμέρισμα έφτασε στο σημείο ακόμα και να το πουλήσει σε ένα άτομο εισπράττοντας κανονικά τα χρήματα από εκείνον. Μέχρι σήμερα ούτε κλειδιά έχει παραδώσει ούτε φυσικά και τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη της».

Στην διήγηση της η Σουζάνα Σπιντέροβα αποκαλύπτει και τη δική της περιπέτεια, καθώς και τα χρήματα που της έστειλε νομίζοντας πως είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης: «Όταν επέστρεφα στη Σλοβακία από το Βέλγιο, ήθελα να μου νοικιάσει το διαμέρισμα που είχε σε αγγελία. Μου έκανε ακόμη και μια κλήση βίντεο με WhatsApp μέσα από αυτό το διαμέρισμα που υποτίθεται πως είχε. Συμφωνήσαμε και μου ζήτησε να πληρώσω προκαταβολικά, κάτι που είναι συνήθης πρακτική όταν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα. Όταν επρόκειτο να μετακομίσω, συνειδητοποίησα ότι ήταν απάτη, οπότε δεν έχω δει ποτέ το διαμέρισμα ή τα χρήματα μου πίσω. Η γυναίκα αυτή είναι δικηγόρος και ξέρει να κάνει τις απατεωνιές της τέλεια».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X