ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκότωσε το παιδί της - Έβαλε τα οστά του σε εργαλειοθήκη

Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία του μικρού Ανδρέα

Η συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το οποίο καταδίκασε την μητέρα του σε ισόβια κάθειρξη.

Η 30χρονη η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη ότι μαζί με το σύζυγο της σκότωσαν το παιδί και μετέφεραν τα οστά του μέσα σε εργαλειοθήκη, επέμεινε πως «δεν έβαλε χέρι στο σκότωμα του παιδιού» και έριξε την ευθύνη στον πατριό του παιδιού, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του στις φυλακές της Κέρκυρας.

Η κατηγορούμενη κατά τη διάρκεια της απολογίας της, αφού αναφέρθηκε στα σκληρά παιδικά χρόνια που έζησε όταν έβλεπε τη μητέρα της να πίνει, έμεινε έγκυος στο γυμνάσιο όντας σε κακοποιητική σχέση, ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν πίσω από την πλάτη της ενώ φορούσε ακουστικά.

«Εγώ είχα πρόβλημα με τα βιντεοπαιχνίδια και καθόμουνα στο κομπιούτερ. Του έλεγα να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα. Ένας φίλος του όμως του έδινε συμβουλές να τον χτυπάει με ζώνη. Εγώ έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ έπαιζα παιχνίδια δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου» είπε και συνεχίζοντας έδωσε τη δική της εκδοχή για τη στιγμή που το παιδί μετά από μέρες βασανιστηρίων κατέρρευσε.

«Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες. Φοβήθηκα πάρα πολύ» ανέφερε και στη συνέχεια είπε πως όταν επέστρεψε ο σύντροφος της την ενημέρωσε πως έθαψε το παιδί στην ταράτσα. «Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε πού έθαψε το παιδί» ισχυρίστηκε χωρίς , ωστόσο, να πείσει.

«Από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις», είπε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη ποινή 15 ετών, έκανε λόγο για μια από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας του. Ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε πως «είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο».

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «απίστευτη αδιαφορία» υπογραμμίζοντας πως οι αναφορές της κατηγορούμενης ότι φοβόταν και έπαιρνε ναρκωτικά δεν αποδεικνύονται.

«Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθος ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πως γίνεται να μην εχει τη στοιχειώδη αντίδραση» ήταν το δριμύ κατηγορώ του εισαγγελέα ο οποίος συνεχίζοντας την αγόρευση του τόνισε:

«Η κατηγορούμενη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της και δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφος της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα ταχτοποιήσει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία».

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X