ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάνδαλο στο Ισραήλ - Αντισυναγματάρχης είχε δεσμό με γυναίκα αξιωματικό εν μέσω πολέμου

Ο αντισυνταγματάρχης είχε ρόλο αξιωματικού πληροφοριών της Νότιας Διοίκησης των IDF

Ερωτικό σκάνδαλο στις τάξεις του Ισραηλινού Στρατού (IDF) με τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων να βρίσκονται σε εξέλιξη, αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες.

Όπως ανακοίνωσαν οι IDF, προχώρησαν στην αποπομπή του αξιωματικού πληροφοριών της Νότιας Διοίκησης, καθώς διαπιστώθηκε πως διατηρούσε δεσμό (περιγράφεται ως «πολύ στενή σχέση») με μια γυναίκα αξιωματικό που τελούσε υπό τις διαταγές του.

Ο αντισυνταγματάρχης και πρωταγωνιστής του σκανδάλου, Yaron Finkelman

Ο αξιωματικός, με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη, απομακρύνθηκε από τη θέση του και, προσεχώς, και από το σώμα, ενώ αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν σε προσωρινό αντικαταστάτη μέχρι να διοριστεί στη θέση του μόνιμος αξιωματικός. Ο αξιωματικός ήταν υπεύθυνος για τις πληροφορίες της Νότιας Διοίκησης πριν από τις 7 Οκτωβρίου, αλλά και μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανώτεροι αξιωματικοί των IDF δήλωσαν ότι το γεγονός πως ένας ανώτερος αξιωματικός που υπηρετεί σε σημαντική θέση για την εξέλιξη του πολέμου έχει δεσμό με μια γυναίκα αξιωματικό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή «πλήττει την εμπιστοσύνη των οικογενειών των απαχθέντων στο στρατό, οι οποίες περιμένουν από τους υπεύθυνους να επικεντρωθούν 24 ώρες το 24ωρο στη συλλογή κάθε πληροφορίας για τους αγαπημένους τους».

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση