ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε θήκη κιθάρας μετέφερε ο μακελάρης τα όπλα - Πώς γλίτωσε η μητέρα του

«Ήταν καλή οικογένεια» λένε γείτονες του μακελάρη

Άνθρωποι από το χωριό του μακελάρη της Πράγας περιγράφουν πώς πήγαιναν μαζί του στο ίδιο λεωφορείο, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο νεαρός φοιτητής κουβαλούσε όπλα στην πλάτη του.

Οι κάτοικοι του χωριού Κλαντέντσκο δυσκολεύονται να δεχτούν ότι ένας νεαρός που κατάγεται από εκεί σχεδίαζε να σκοτώσει τόσους αθώους ανθρώπους, ότι κουβαλούσε ολόκληρο οπλοστάσιο με τα μέσα μεταφοράς, για να το μεταφέρει στο πανεπιστήμιο, όπου πυροβόλησε εν ψυχρώ ανυποψίαστους φοιτητές και σκότωσε 14 άτομα πριν αυτοκτονήσει, ενώ βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό.

Κρατούσε θήκη κιθάρας αλλά δεν ξέραμε αν παίζει, λέει γυναίκα από το χωριό του Μακελάρη της Πράγας

Γυναίκα από το χωριό είπε στην εφημερίδα Blesk: «Ο Ντέιβιντ κι εγώ πηγαίναμε στην Πράγα με το λεωφορείο τρεις φορές την εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό κρατούσε θήκη κιθάρας, αλλά δεν είχαμε ακούσει ότι παίζει. Μου φάνηκε περίεργο».

Πώς γλίτωσε η μητέρα του δράστη

Μάλιστα, γείτονες του μακελάρη δήλωσαν στο τοπικό Μέσο ότι ο φοιτητής σχεδίαζε, εκτός από τον πατέρα του, που βρέθηκε νεκρός, να σκοτώσει και τη μητέρα του. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η μητέρα του έφυγε για τη δουλειά όταν της τηλεφώνησαν και έτσι σώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του δράστη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και την επιβλέπουν ειδικοί, ενώ της έχουν χορηγηθεί ηρεμιστικά. Η εφημερίδα Blesk προσθέτει ότι η οικογένεια του δράστη δέχεται απειλές και η αστυνομία φροντίζει για την ασφάλειά της.

«Ήταν καλή οικογένεια» λένε γείτονες του μακελάρη

Σοκαρισμένοι είναι οι άνθρωποι της γύρω περιοχής γιατί δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από έναν αριστούχο μαθητή. «Ήταν μια ήσυχη, αξιοσέβαστη οικογένεια. Ζούσαν περισσότερο για τον εαυτό τους, ειδικά ο μπαμπάς του Ντέιβιντ, Στάνισλαβ. Η μαμά και η αδερφή ήταν πάντα ευγενικές και ευχάριστες, ο ίδιος ήταν ένα καλό αγόρι», αναφέρουν. «Τους ένοιαζε τι θα γίνει ο Ντέιβιντ. Ο πατέρας τον είχε από κοντά, τον ήθελε υπεύθυνο και επιμελή, χωρίς πάρτι ή κορίτσια, έπρεπε να σπουδάζει» είπε ένας από τους κοντινούς γείτονες. «Είναι τρομακτικό».

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση