ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε «ομηρία» μετά θάνατον η σορός του Ναβάλνι

Οι ρωσικές αρχές θα κρατήσουν τη σορό του για άλλες 14 ημέρες

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι, του πλέον γνωστού αντιφρονούντα στη Ρωσία ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, θα παραμείνει στα χέρια των ρωσικών αρχών για άλλες 14 ημέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

«Οι ερευνητές είπαν στους δικηγόρους και στη μητέρα του Αλεξέι ότι δεν θα τους δώσουν τη σορό», δήλωσε στο X και πρόσθεσε ότι η σορός «θα βρίσκεται υπό κάποιου είδους "χημική εξέταση" για άλλες 14 ημέρες».

Αυτό συμβαίνει αφότου η χήρα του Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα novichok. Η Γιούλια Ναβάλνιγια κατηγορεί τις ρωσικές αρχές ότι κρύβουν τη σορό γιατί καθώς περιμένουν να εξαφανιστούν τα ίχνη του παράγοντα.

Η μητέρα του και ο δικηγόρος του μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να δουν τη σορό γιατί το αρνούνται οι ρωσικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, η χήρα του Ναβάλνι συναντήθηκε τη Δευτέρα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις της είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της «επειδή δεν μπορούσε να σπάσει».

Χαρακτήρισε μάλιστα «άθλιες και δειλές» τις ενέργειες με τις οποίες οι ρωσικές αρχές έκρυβαν τη σορό.

Την ίδια ώρα είναι άγνωστο και που ακριβώς βρίσκεται η σορός, η οποία πιθανόν να έχει μεταφερθεί μακριά από τη σωφρονιστική αποικία στην οποία πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου.

Ρωσικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει μάλιστα ότι τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας ένα μυστηριώδες κομβόι οχημάτων πήγε μέσα στα; μεσάνυχτα σε κοντινή πόλη. Το site θεωρεί πολύ πιθανό το συγκεκριμένο κομβόι να μετέφερε τη σορό του 47χρονου δικηγόρου και αντιφρονούντα.

Στο φως ήλθαν, τέλος, και πληροφορίες για το ότι είχαν κλείσει οι κάμερες τις ώρες του θανάτου, όπως και μια μαρτυρία ότι η σορός είχε «μπλε σημάδια».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση