ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σαρώνουν» το φράγμα Αράδε για τη Μαντλίν

Εκτιμούν ότι «κρύβει» το κλειδί της εξαφάνισης

Ελπίδες ότι αυτή τη φορά η έρευνα θα δώσει κάποια από τις πολυπόθητες απαντήσεις -ή έστω μια σοβαρή ένδειξη- έχουν οι αρχές στη Πορτογαλία και στη Βρετανία για τον εντοπισμό των ιχνών της Μαντλίν ΜακΚάν.

Η έρευνα για το κορίτσι που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2007 στην Πραΐα ντα Λουζ γίνεται στο φράγμα Αράδε, περίπου 50 χιλιόμετρα από το σημείο από το οποίο εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Αξιωματικοί με βάρκες κινήθηκαν μέσα στον ταμιευτήρα ενώ σκύλοι-ανιχνευτές έκαναν έρευνα κατά μήκος της όχθης.

Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί, οι περισσότεροι Πορτογάλοι, με αξίνες, αλυσοπρίονα και τσουγκράνες, άρχισαν να σαρώνουν το άγονο σημείο και τα γύρω δάση δίπλα στον ταμιευτήρα το πρωί της Τρίτης. Από το σημείο πήραν σακούλες που δεν είναι γνωστό τι περιέχουν.

Την υπόθεση παρακολουθεί και η Βρετανία, με αξιωματικούς επί τόπου για να ενημερώνουν την οικογένεια της Μαντλίν για οποιαδήποτε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις περιοχές ενδιαφέροντος που θα ερευνηθούν.

Βρετανός ειδικός είπε στο BBC ότι η έρευνα στον ταμιευτήρα φαίνεται να είναι πολύ πιο σοβαρή από άλλες περιπτώσεις. Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ψάχνουμε ένα ψύλλο στα άχυρα».

Η επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες, ζητήθηκε από τη γερμανική αστυνομία μετά την αναφερόμενη ανακάλυψη φωτογραφιών του Κρίστιαν Μπρίκνερ στον αυτοαποκαλούμενο «μικρό παράδεισό» του κοντά στην πόλη Σίλβες. Ο 45χρονος Γερμανός, που έχει καταδικαστεί για βιασμούς, θεωρήθηκε επίσημα ύποπτος το 2022.

Οι γονείς της Μαντλίν, Τζέρι και Κέιτ, δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την έρευνα, την πρώτη στην περιοχή από το 2008, όταν ανακαλύφθηκαν σε μια τσάντα οστά «μη ανθρώπινης προέλευσης». Η κόρη τους εξαφανίστηκε από το υπνοδωμάτιο που μοιραζόταν με τα δίδυμα αδέλφια της, Σον και Αμελί, 18 μηνών τότε, καθώς οι γονείς της έτρωγαν με φίλους σε σημείο που είχαν οπτική επαφή με το διαμέρισμα.

Ο Μπρίκνερ ήταν γνωστό ότι βρισκόταν κοντά στην Πραΐα μεταξύ του 2000 και του 2017 και φέρεται να επισκεπτόταν τον ταμιευτήρα που είναι δημοφιλές σημείο για όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

Η γερμανική αστυνομία δήλωσε τον Ιούνιο του 2020 ότι το κορίτσι θεωρείται νεκρό και ότι ο 45χρονος Γερμανός ήταν πιθανώς υπεύθυνος για την εξαφάνισή της. Δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για αδικήματα που σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν και έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή για βιασμό σε γερμανική φυλακή. Τον περασμένο μήνα, γερμανικό δικαστήριο δήλωσε ότι ακυρώνει δίκη για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον του με κατηγορίες που δεν σχετίζονται με την εξαφάνιση της ΜακΚάν, με την αιτιολογία ότι η περιοχή όπου βρίσκεται δεν είναι το τελευταίο μέρος όπου έζησε στη Γερμανία.

Κατηγορήθηκε πέρυσι από τους Γερμανούς εισαγγελείς στο Μπράουνσβάιχ για τρία αδικήματα βιασμού γυναικών και δύο αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα οποία έλαβαν χώρα στην Πορτογαλία μεταξύ του Δεκεμβρίου 2000 και του Ιουλίου 2017.

Πηγή: protothema.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X