ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος στην Ισπανία: Έγδυναν επίδοξες αεροσυνοδούς

"Έμεινα με το σουτιέν"

Κόλαφος είναι οι καταγγελίες γυναικών στην ισπανική εφημερίδα El Diario, μέσα από τις οποίες περιγράφουν τα όσα βίωσαν, όταν περνούσαν από συνέντευξη για αεροσυνοδοί, για την αεροπορική εταιρεία Kuwait Airways. Οι γυναίκες καταγγέλλουν πως τις υποχρέωσαν να μείνουν με τα εσώρουχα, για να μπορέσουν τα στελέχη-κριτές της εταιρείας Meccti, που κάνει τις προσλήψεις, αν έχουν σημάδια, ουλές, περιττό βάρος, τατουάζ κτλ.

Οι καταγγελίες έχουν πάρει μεγάλη διάσταση στην Ισπανία, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και το Υπουργείο Εργασίας της χώρας ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Τον περασμένο Νοέμβριο, περίπου 60 υποψήφιες αεροσυνοδοί πέρασαν από συνέντευξη της Meccti (πρακτορείο στρατολόγησης προσωπικού καμπίνας) και τα στελέχη της εταιρείας, έκαναν αρχικά ερωτήσεις για το αν οι κοπέλες ήταν διατεθειμένες να χάσουν ή να πάρουν βάρος. Παράλληλα, αποκλείστηκαν αυτόματα όλες τις γυναίκες που φορούσαν γυαλιά, σιδεράκια στα δόντια ή είχαν εμφανείς ουλές ή κρεατοελιές όπως επίσης και εκείνες που έκριναν πως είχαν παραπάνω κιλά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες "έκοβαν” τις κοπέλες στις οποίες δεν άρεσε το δέρμα ή το χαμόγελό τους.

Η 23χρονη Μαριάνα (ψεύτικο όνομα) είπε στην El Diario, ότι της δόθηκαν οδηγίες να μείνει με το στηθόδεσμο και το καλσόν της, όσην ώρα μια κριτής έγραφε σχόλια στο σημειωματάριό της: "Αισθάνθηκα σαν ζώο σε ζωολογικό κήπο", είπε χαρακτηριστικά η κοπέλα.

Η Μπιάνκα, μια 23χρονη αεροσυνοδός από τη Ρουμανία, πρόσθεσε: "Το πρώτο κορίτσι βγήκε έξω κλαίγοντας” ενώ πρόσθεσε πως κι άλλες υποψήφιες είπαν ότι τις υποχρέωσαν να μείνουν με τα εσώρουχά τους: "Κι άλλες βγήκαν λέγοντας το ίδιο πράγμα. Μου ήταν δύσκολο να το πιστέψω, φρίκαρα, αλλά δεν υπερέβαλαν”.

Όταν μπήκε και η Μπιάνκα στο δωμάτιο, μια γυναίκα στέλεχος της Meccti τής είπε να σηκώσει το φόρεμά της. "Το σήκωσα λίγο, μόλις κάτω από το γόνατο και εκείνη μου το τράβηξε πάνω, μέχρι το εσώρουχό μου. Το φόρεμά μου είχε φερμουάρ και εκείνη μου ζήτησε να το τραβήξω κάτω μέχρι τη μέση κι έτσι στεκόμουν μπροστά της μόνον με τον στηθόδεσμο”.

Η Μαρία, μια 19χρονη φοιτήτρια, είπε: "Στην αρχή έβγαλα τη μπλούζα κι έμεινα με το παντελόνι και μετά αντίστροφα. Με κοίταζε από την κορυφή ως τα νύχια” και "έσκυψε κάτω για να με δει από τους αστραγάλους".

Μετά τις καταγγελίες ο υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Χοακίν Πέρεζ Ρέι, έκανε λόγο για "αφόρητη συμπεριφορά” από μέρους των στελεχών της Meccti, "που παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών των γυναικών”.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση