ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος! Ράπερ και τραγουδίστρια να χορεύουν αισθησιακά σε καθεδρικό ναό του Τολέδο (vid)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το μουσικό βίντεο του «Άθεου»

Άνω - κάτω έγινε η Αρχιεπισκοπή στο Τολέδο με αφορμή το βίντεο γνωστού Ισπανού ράπερ που τον δείχνει να χορεύει αισθησιακά με μία τραγουδίστρια στους ρυθμούς του «Άθεου» μέσα στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το βίντεο που γυρίστηκε στο εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού στο Τολέδο της Ισπανίας, απεικονίζει τον ράπερ C. Tangana να χορεύει προκλητικά με την τραγουδίστρια από την Αργεντινή, Nathy Peluso. Το χορευτικό ζευγάρι λικνίζεται στους ρυθμούς του τραγουδιού «Atheist» (Άθεος) με τους στίχους του να αγγίζουν θρησκευτικά θέματα.

Μόλις είδαν οι χρήστες το επίμαχο βίντεο στα social media, εξαπέλυσαν δριμύτατη κριτική στην ενορία της Εκκλησίας του Τολέδου με την Αρχιεπισκοπή να ζητάει συγγνώμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Francisco Cerro Chaves ζήτησε συγγνώμη από το ποίμνιο λέγοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για το βίντεο, ενώ ο ιερέας της εκκλησίας Juan Miguel Ferrer παραιτήθηκε, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Νωρίτερα, ωστόσο, είχε υπερασπιστεί το βίντεο επισημαίνοντας ότι «παρουσιάζει την ιστορία της μεταστροφής του ανθρώπου μέσω της αγάπης».

Στο επίμαχο βίντεο, οι στίχοι αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ήμουν άθεος, αλλά τώρα πιστεύω».

Εκτός από τον προκλητικό χορό του ζευγαριού που εξόργισε τους χρήστες, η Peluso εμφανίζεται κάποια στιγμή στο βίντεο όπως την γέννησε η μαμά της, ωστόσο με την βοήθεια των πίξελ, τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν αποκαλύφθηκαν. Και σε αυτό το σημείο που είναι ολόγυμνη, κρατάει το «κομμένο» κεφάλι του ράπερ.

«Θα ήθελα να μάθω για ποια τιμή ο καθεδρικός ναός του Τολέδο πούλησε την ιερότητα του ιερού στον C. Tangana», έγραψε ένας χρήστης με λογαριασμό που πήρε το όνομά του από έναν επίσκοπο του 15ου αιώνα.

«Θα ήθελα να μάθω αν ο Αρχιεπίσκοπος συμφωνεί με τη βεβήλωση της επισκοπικής του έδρας», υποστηρίζει άλλος χρήστης.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε αφότου ανέβηκε το βίντεο την Παρασκευή στα social media, ο Αρχιεπίσκοπος Francisco Cerro Chaves ζήτησε συγχώρεση, λέγοντας ότι «αγνοεί εντελώς» το βίντεο ή το περιεχόμενό του.

«Ζητούμε ταπεινά και ειλικρινά τη συγχώρεση όλων των πιστών... που δικαίως αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτήν την ακατάλληλη χρήση ενός ιερού τόπου», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ένιωσε «βαθιά λύπη για το περιστατικό και λυπάται βαθιά τα πλάνα που γυρίστηκαν» μέσα στον καθεδρικό ναό. Από την πλευρά του, ο ιερέας του καθεδρικού ναού, Juan Miguel Ferrer, ο οποίος αρχικά είχε δώσει την ευλογία του για να γυριστεί το βίντεο μέσα στην εκκλησία, παραιτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Ανέλαβε τα ιερατικά του καθήκοντα τον Νοέμβριο του 2016 και η πενταετής θητεία του έληγε στις 5 Νοεμβρίου.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον αρχιεπίσκοπο που κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν σε κυριακάτικη λειτουργία για την «κάθαρση» του καθεδρικού ναού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε λιγότερο από μία εβδομάδα που ανέβηκε το βίντεο στο YouTube, το είδαν πάνω από επτά εκατομμύρια χρήστες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by El Madrileño (@c.tangana)

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X