ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με τον «Ξανθό Μάγο»: «Με θεωρούσαν σατανικό»

Ποιος είναι ο 78χρονος ταχυδακτυλουργός που μεσουράνησε μέχρι τη δεκαετία του '90 και κατηγορείται ότι βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση βιασμού στη Χαλκιδική, με θύμα ένα 16χρονο κορίτσι που ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια του νονού της. Ο 78χρονος Γρηγόρης Παπαϊωάννου φέρεται να βίαζε τη βαφτισιμιά του αφότου πρώτα της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ για να μη μπορεί το παιδί να αντισταθεί.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν αποτροπιασμό, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η 16χρονη τον κατήγγειλε επειδή του ζήτησε χρήματα και δεν της έδωσε.

Ο «Ξανθός Μάγος»

Ο 78χρονος Γρηγόρης Παπαϊωάννου μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ως ταχυδακτυλουργός και έγινε γνωστός ως «Ξανθός Μάγος» ή «Έλληνας Κόπερφιλντ».

Η δράση του εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου γυρνούσε από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη, επιδεικνύοντας τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα.

Μια… γύρα στο YouTube αρκεί για να δει κανείς τον 78χρονο σε δράση. Παραστάσεις σε Κοζάνη, Γρεβενά και άλλες πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα… κατοικίδια λιοντάρια

Όμως εκτός από τις παραστάσεις του, ο «Ξανθός Μάγος» έχει κάνει το πέρασμά του και σε τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες είτε έκανε τα μαγικά του κόλπα, είτε μιλούσε για το λιοντάρι που είχε σαν κατοικίδιο στο σπίτι του.

Το 2017 βγήκε στην εκπομπή «Πάμε Πακέτο» στον Alpha, όπου έδωσε ένα μικρό ταχυδακτυλουργικό σόου.

Τον Νοέμβριο του 2019, είχε προβληθεί στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» ρεπορτάζ για τον «Ξανθό Μάγο», ο οποίος με τα χρήματα που είχε κερδίσει ως ταχυδακτυλουργός, είχε αποσυρθεί σε έπαυλη στην Χαλκιδική, όπου ζούσε μαζί με τη σύζυγό του και ένα λιοντάρι που είχε μαζί του στις παραστάσεις και πια ζούσε σε ένα κλουβί μαζί του.

Στο κτήμα του στη Χαλκιδική ζούσε μαζί τους και μια τίγρης.

Πριν από δύο χρόνια, δημοσιογράφος από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είχε βρεθεί στο σπίτι του όπου ο «ξανθός μάγος» μίλησε για… όσα έμαθε στο Θιβέτ μπλέκοντας το σύμπαν και την ύλη στα κόλπα που έκανε σαν ταχυδακτυλουργός.

«Με θεωρούσαν σατανικό»

«’Έχω περάσει δύσκολα μικρός, με θεωρούσαν σατανικό, ότι έχει μπει ο διάολος μέσα μου, δεν με έκαναν παρέα, δεν είχα φίλους. Όταν έβλεπα παιδιά να παίζουν και πήγαινα και εγώ, ένα-ένα έφευγε από δίπλα μου, αφού και η ίδια μου η μάνα είχε αρχίσει να πιστεύει ότι κάτι συμβαίνει» έλεγε ο «Ξανθός Μάγος» στην εκπομπή.

Εκεί είχε μιλήσει και για τον θάνατο του αδελφού του, ο οποίος τον σημάδεψε όπως είπε, κατά τη διάρκεια ενός «γύρου του θανάτου» σε βαρέλι με μηχανές.

Μάλιστα, η ιστορία του «Ξανθού Μάγου» έγινε ντοκιμαντέρ και προβλήθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η φρικιαστική υπόθεση βιασμού της βαφτισιμιάς του

Η 16χρονη κοπέλα φέρεται να ζούσε τη φρίκη στα χέρια του 78χρονου νονού της επί σχεδόν έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσιογραφίας, ο «Ξανθός Μάγος» ενώ βρισκόταν μόνος του με την 16χρονη (τότε) βαφτισιμιά του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση, ο κατά κόσμον Γρηγόρης Παπαϊωάννου συνελήφθη και η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του για «την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν».

«Με εκδικήθηκε επειδή δεν της έδωσα λεφτά»

Ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου, μέσα από τις φυλακές, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως έπεσε θύμα εκβιασμού από την 16χρονη.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η 16χρονη βαφτισιμιά του κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές στο ψυχιατρείο, ενώ σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον του, υποστηρίζει πως τις έκανε όταν αρνήθηκε να της δώσει χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά.

Μάλιστα, όπως διατείνεται ο «Ξανθός Μάγος» αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια της 16χρονης προβαίνει σε ανάλογη καταγγελία καθώς, πριν από λίγα χρόνια, είχε εκβιάσει και άλλον άνθρωπο επειδή δεν τους έδινε χρήματα.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η 16χρονη τον είχε προειδοποιήσει πως αν δεν του δώσει τα χρήματα που του ζητούσε, εκείνη θα πήγαινε στην αστυνομία για να καταγγείλει πως της έριξε ναρκωτικές ουσίες στο ποτό και πως ασελγούσε πάνω της, ενώ ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται ιατρικά πως, λόγω προχωρημένης ηλικίας, δεν έχει στυτική λειτουργία και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να τελέσει το κακούργημα του βιασμού.

«Δεν της δώσαμε λεφτά και είπε ‘θα σας δείξω εγώ’» υποστηρίζει η σύζυγός του «Ξανθού Μάγου»

«Ζούμε τον πιο φρικτό εφιάλτη της ζωής μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να βρω δύναμη, να κάνω κουράγιο για να στηρίξω τον σύζυγό μου, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος και τελικά προφυλακίστηκε για μια πράξη που δεν έχει κάνει» είπε από την πλευρά της η σύζυγος του 78χρονου ταχυδακτυλουργού, μιλώντας στο GRTimes.

Όπως υποστήριξε, αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα μιας καταγγελίας της 16χρονης βαφτισιμιάς τους, «που έγινε για λόγους εκδίκησης και με κίνητρο τα χρήματα».

«Τεράστιο το φταίξιμο και στον πατέρα της, τον πρώην κουμπάρο μου, γιατί δεν νομίζω ότι μπορώ να έχω την παραμικρή σχέση πια μαζί του, ούτε φυσικά και με την κόρη του. Εγώ και ο σύζυγός μου όλα αυτά τα χρόνια τους είχαμε αγκαλιάσει, τους δείχναμε την αγάπη και τη στήριξή μας σε όλα τα επίπεδα, ηθικά και οικονομικά. Παιδιά δεν είχαμε, δεν αποκτήσαμε και για εμάς αυτή ήταν η οικογένειά μας» δήλωσε η ίδια.

«Όσο μπορούσαμε βοηθούσαμε, ποτέ δεν γυρίσαμε την πλάτη μας στα κατά καιρούς αιτήματά τους για βοήθεια οικονομική και όχι μόνο» είπε και μίλησε για «περίεργες παρέες» της 16χρονης και για «εξαρτήσεις».

«Το κορίτσι αυτό έχει μπλεξίματα περίεργα, με περίεργες παρέες και νομίζω και με εξαρτήσεις. Πριν ξεσπάσει όλο αυτό, αρχικά μας ζήτησε 2.000 ευρώ ο πατέρας της να τακτοποιήσει κάτι λογαριασμούς. Του είπαμε ότι δεν μπορούσαμε να του τα δώσουμε. Μετά από λίγο καιρό, μας ζήτησε και το κορίτσι, η βαφτιστήρα μας, πάλι αντίστοιχο ποσό για δικούς της λόγους, που θα μου επιτρέψετε να μην τους δημοσιοποιήσω. Όταν της το αρνηθήκαμε, είπε ‘εντάξει, θα σας δείξω εγώ’.

Και μετά μαθαίνουμε για την καταγγελία αυτή. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ο σύζυγός μου αρνείται την παραμικρή σχέση με την υπόθεση αυτή. Το πιστεύω, είμαι 55 χρόνια μαζί του, όλη μου τη ζωή. Δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για εκείνον. Προσπαθεί να κάνει κουράγιο, μιλάμε κάθε μέρα, προσπαθώ να τον εμψυχώνω, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα αποδειχτεί η αθωότητά του» δήλωσε η σύζυγος του 78χρονου.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X