ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ryanair: Σε απεργία οι εργαζόμενοι

Τι θα γίνει με τα εισιτήρια

Περιπέτειες περιμένουν τους επιβάτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με Ryanair αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν συνεχώς απεργιακές κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας στην Πορτογαλία προανήγγειλαν μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων μετά και από την απόφαση για απεργία των πιλότων στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σωματείο των πληρωμάτων καμπίνας στην Πορτογαλία θα προχωρήσει σε πενθήμερη απεργία μέσα στον Αύγουστο, ζητώντας αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι μέρες που θα πραγματοποιηθεί η απεργία. Όπως αναφέρει το συνδικάτο των εργαζομένων η Ryanair αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το πρωτόκολλο που υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο, το οποίο προβλέπει επίδομα αδείας, 22 μέρες άδειας κάθε χρόνο και συμμόρφωση με τη γονεϊκή νομοθεσία της Πορτογαλίας.

Η είδηση για την απεργία των πληρωμάτων καμπίνας έρχεται μετά από την απόφαση των πιλότων της Ryanair στην Ιρλανδία να θέσουν σε ψηφοφορία το θέμα της απεργίας.

Οι πιλότοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους, ενώ τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 9 Αυγούστου.

Το σωματείο τους δεν έχει ανακοινώσει πότε θα γίνουν οι απεργίες, όμως πιο πιθανές ημερομηνίες θεωρούνται οι δύο εβδομάδες μετά τις 23 Αυγούστου. Για την απεργία θα ψηφίσουν και οι πιλότοι στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Αυγούστου και πιο πιθανή ημερομηνία για να κάνουν πράξη τις απειλές τους θεωρείται η 21η Αυγούστου.

Αρκετοί είναι και οι Έλληνες που επιλέγουν τη Ryanair για τα ταξίδια τους, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ χαμηλές, και οι οποίοι αναμένεται να επηρεαστούν από τις αποφάσεις των εργαζομένων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τι γίνεται με τα εισιτήρια σε περίπτωση ακύρωσης ή καθυστέρησης πτήσεων

Αν η πτήση σας ακυρωθεί έχετε το δικαίωμα είτε να πάρετε πίσω τα χρήματα που δώσατε για τα εισιτήριά σας μέσα σε επτά μέρες είτε να αντικαταστήσετε τα εισιτήριά σας. Αυτό ισχύει, όποιος κι αν είναι ο λόγος που η πτήση σας ακυρώθηκε και ανεξάρτητα του χρόνο που ενημερωθήκατε γι’ αυτό.

Αν η πτήση σας καθυστερήσει από τρεις ώρες και πάνω και ταξιδεύατε από ή προς ευρωπαϊκό αεροδρόμιο ή με ευρωπαϊκή εταιρεία, όπως η Ryanair και η British Airways, τότε μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση έως και 250 ευρώ για τις πτήσεις κοντινών αποστάσεων, 400 ευρώ για πτήσεις μεσαίων αποστάσεων και 600 ευρώ για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Ωστόσο η αεροπορική εταιρεία μπορεί να μην πληρώσει την αποζημίωση αν η καθυστέρηση στην πτήση οφείλεται σε άσχημες καιρικές συνθήκες ή σε απεργίες.

Πηγή: star.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X