ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι, κρίνει και την τύχη της Καϊλή

Τι δεσμεύτηκε να αποκαλύψει

Η σημερινή κατάθεση του φερόμενου «εγκεφάλου» της υπόθεσης Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, αναμένεται ότι θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις, την ώρα που η Εύα Καϊλή, παραμένει στη φυλακή.

Ο Αντόνιο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές, και θα δώσει ονόματα ενώ θα αποκαλύψει πώς λειτουργούσε η οργάνωση, καθώς και ποιες άλλες χώρες και πρόσωπα εμπλέκονται στο Qatargate.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι «με το υπόμνημα αυτό (σ.σ. που υπέγραψε ο Παντσέρι) αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα για:

  • τον τρόπο λειτουργίας,
  • τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,
  • τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,
  • τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
  • τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.

Πώς επηρεάζεται η Εύα Καϊλή - Μπορεί να την «κάψει» π Παντσέρι

Ο δικηγόρος του Παντσέρι, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ιταλική Corriere della Sera, σχολίασε για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή ότι «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων».

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι η εντολέας του «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» και χαρακτήρισε τον Παντσέρι «αναξιόπιστο μάρτυρα».

«Ο κ. Παντσέρι, είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν, ό, τι και να του δώσουν, θα υπογράψει», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από ποιες χώρες μπορεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα ο Παντσέρι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X