ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς το ερωτικό τρίγωνο έφερε την στυγερή δολοφονία της Θεοδώρας

«Έχω ευθύνη για όσα έγιναν» κατέθεσε ο άνδρας μήλον της έριδος ανάμεσα στις δυο γυναίκες

Ο «πρωταγωνιστής» του ερωτικού τριγώνου που κατέληξε στη δολοφονία της 35χρονης Θεοδώρας Πασπαλά, τον Αύγουστο του 2016, μέσα στο σπίτι της στο Κορωπί και μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικών παιδιών της, κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το στυγερό έγκλημα.

Στο εδώλιο, κατηγορούμενη για το αποτρόπαιο έγκλημα κάθεται μια νεαρή γυναίκα, αποκαλούμενη ως «φόνισσα του Κορωπίου», η οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια.

Η θύτης και το θύμα διεκδικούσαν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία τον ίδιο άντρα, τον 44χρονο άνδρα, που σήμερα κατέθεσε στη δίκη. Ο 44χρονος ήταν παντρεμένος 15 χρόνια με το θύμα και είχε αποκτήσει μαζί της δυο παιδιά. Ωστόσο, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη νεαρή καταδικασθείσα σε ισόβια με την οποία επίσης απέκτησε δυο παιδιά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον Αύγουστο του 2016, η 29χρονη Νικολέτα, εισέβαλε στο σπίτι της Πασπαλά στο Κορωπί και την μαχαίρωσε έξι φορές. Το σκηνικό του φόνου είδαν τα παιδιά του θύματος. Η 35χρονη κατέληξε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας.

Σήμερα, ο άνδρας αυτός κατέθεσε στο δικαστήριο και επιχείρησε να αναλάβει μερίδιο ευθύνης για τα όσα έγιναν: Τη δολοφονία της 35χρονης πρώην συζύγου του (όταν έγινε το έγκλημα ο μάρτυρας είχε πάρει διαζύγιο από το θύμα), την καταδίκη της 29χρονης Νικολέτας σε ισόβια αλλά και την διάλυση, όπως ο ίδιος ανέφερε, δυο σπιτιών και την συντριβή των τεσσάρων παιδιών του.

«Δεν πέρναγα καλά με τη Νικολέτα, το μόνο στήριγμά μου ήταν η Θεοδώρα. Το μόνο άτομο που με αγάπησε. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που άφησα την γυναίκα μου και γύρναγα…», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Εγώ φταίω που δεν ξεκαθάριζα την θέση μου. Δεν έκανα τίποτα για αυτό γίνανε όλα αυτά. Τα μπέρδεψα πολύ τα πράγματα. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε σήμερα εδώ. Μια γυναίκα στο χώμα και η άλλη σε αυτή θέση».

Σε ό,τι αφορά στην θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η κατηγορουμένη με την οποία είχε αποκτήσει δυο παιδιά, ο μάρτυρας επέρριψε μερίδιο ευθύνης στον εαυτό του αλλά στον πατέρα της. «Ο πατέρας της Νικολέτας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για εκείνη. Εμένα περιμένει να της δώσω 50 ευρώ μέσα στη φυλακή. Αν έφτασε η Νικολέτα σε αυτό το σημείο είναι από τον πατέρα της και από εμένα. Αν τα έχω καλά με τη Νικολέτα μέχρι σήμερα είναι για τα παιδάκια που έχουμε…», είπε ο 44χρονος για να περιγράψει στη συνέχεια όσα εκείνος είδε την ημέρα του φόνου της μητέρας των παιδιών του. «Εκείνη την ημέρα ήρθε η Νικολέτα στο συνεργείο, της είπα να φύγει και να πάει σπίτι. Κατευθύνθηκε προς το σπίτι που έμεινε η Θεοδώρα από εκεί θα πήγαινε στο σπίτι της. …Μετά από πέντε με δέκα λεπτά με πήρε ο γιος μου και μου είπε έλα στο σπίτι σκοτώνονται. Έτρεξα. Έφτασα στο σπίτι. Βλέπω την Θεοδώρα στα γόνατα και τη Νικολέτα να την κρατάνε τα παιδιά μου» κατέθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Πλάκωσα την κατηγορουμένη στα σκαμπίλια. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Ότι είχε μαχαίρι.. Ξαφνικά είδα αίματα στη Θεοδώρα. Η Νικολέτα έφυγε και εγώ πήρα και μια πέτρα για να της πετάξω. Έβαλε αμέσως την Θεοδώρα στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο κέντρο Υγείας. Σε όλη τη διαδρομή μιλούσαμε. Ελάτε στη θέση μου εκείνη την ημέρα. Η Θεοδώρα δεν ήταν κοπέλα του καβγά. Η Νικολέτα ήταν τσαμπουκαλού…».

«Εγώ φταίω, έμπλεξα πολύ τα πράγματα»

Περιγράφοντας στο δικαστήριο τις σχέσεις του με τις δυο γυναίκες, ο μάρτυρας ξεκινώντας την κατάθεσή του είπε: «Η Θεοδώρα δεν ήθελε να χωρίσουμε. Η Νικολέτα δεν ήθελε να φύγω από εκείνη. Και γινότανε χαμός… Η Θεοδώρα με αγαπούσε πολύ, όλα μου τα είχε συγχωρέσει. Τώρα αν έκανα εγώ βλακεία και διέλυσα τα σπίτια τι να πω; Ήταν πολύ καλή κοπέλα… Εύχομαι να μην βρεθεί κανένας στη θέση μου. Κρίμα η Θεοδώρα. Μέχρι να γνωρίσω την κατηγορουμένη όλα ήταν πολύ καλά στο γάμο μου μαζί της. Ήμασταν μια χαρά, εγώ βέβαια δεν ήμουν και άγιο παιδί …γύρναγα. Και πριν γνωρίσω την κατηγορουμένη …Μη λέμε και ψέματα… Ήμασταν 15 χρόνια παντρεμένοι με τη Θεοδώρα και ήμασταν μια χαρά. Εγώ μετά είχε μπλέξει με την κατηγορουμένη και είχα κάνει και παιδιά μαζί της. Ήταν φυσιολογικό να αντιδρά η Θεοδώρα. Όμως και με την κατηγορουμένη τσακωνόμασταν, γιατί εγώ δεν έφευγα από την γυναίκα μου να μείνω μαζί της. Όταν ήμουν σε διάσταση με την Θεοδώρα οι δυο γυναίκες βρέθηκαν μέσα στο συνεργείο μου και χτυπήθηκαν. Τσακωθήκανε και οι δυο μέσα στο μαγαζί. Η κατηγορουμένη έχει έρθει για να της δώσω χρήματα για τα παιδιά μας. Ντρέπομαι να σας πω τι έλεγαν...».

Πρόεδρος: Ντρέπεστε να μας πείτε; Εδώ χάθηκε μια ζωή….

Μάρτυρας: Η Θεοδώρα έλεγε π@@@@ την κατηγορουμένη και ότι της διέλυσε το σπίτι. Η άλλη της έλεγε φύγε από εδώ. Η Νικολέτα δεν ήθελε η Θεοδώρα να έρχεται στο μαγαζί μου….

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη σας δημιουργούσε προβλήματα;

Μάρτυρας: Ναι, μας απειλούσε, το έχω πει.

Πρόεδρος: Τι ζητούσε η κατηγορουμένη από το θύμα;

Μάρτυρας: Νόμιζε ότι εγώ θα γυρνούσα πίσω στη Θεοδώρα. Ζητούσε να μην με ενοχλούσε η Θεοδώρα. …Διέλυσα δυο σπίτια…

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε για αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτα δεν έκανα για αυτό έγιναν όλα αυτά… Ντρέπομαι που είμαι εδώ. Πάω να σκάσω. Η μια στο χώμα και η άλλη στη φυλακή. Δεν ήθελα να έρθω στη δίκη…

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε ένας άνθρωπος …Εσείς θα έπρεπε να είστε από τους πρώτους εδώ…

Μάρτυρας: Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Τα τέσσερα παιδάκια είναι χάλια.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κατηγορουμένη για το πώς έγιναν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Όχι, δεν την ρώτησα.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε για δικό σας φταίξιμο. Προσδιορίστε το…

Μάρτυρας: Έπρεπε να πω τέλος στη Θεοδώρα. Να πάρω τη Νικολέτα και να φύγουμε. Αν το έκανα μπορεί να μην φτάναμε εδώ…

Πολιτική αγωγή: Γιατί η κατηγορουμένη έφτασε σε αυτό το σημείο;

Μάρτυρας: Δεν άντεχα άλλο με τη Θεοδώρα, γιατί είναι πιεστική, δεν είχε ένα στήριγμα. Ήταν παρατημένη από εμένα από τον πατέρα της και με δυο παιδιά στην αγκαλιά. Δεν υπήρχε άνθρωπος να την βοηθήσει. Την έβλεπα ότι δεν ήταν καλά.

Η κατάθεση του γείτονα

Είχε προηγηθεί στο δικαστήριο η κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος είναι γείτονας με το θύμα. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, είδε τις δυο γυναίκες να «τσακώνονται» στη αυλή του σπιτιού της άτυχης Θεοδώρας Πασπαλά. «…Άκουσα γυναικείες φωνές, βγήκα έξω. Είδα το αυτοκίνητο της κατηγορουμένης. Τις έβλεπα από την μέση και πάνω. Αλληλοσπρώχνονταν. Άκουσα κάποια στιγμή την Πασπαλά να λέει «φύγε από το σπίτι μου». Τα παιδιά κλαίγανε και λέγανε η μαμά έχει αίματα. Ήρθε τότε ο πρώην σύζυγος της Θεοδώρας (σ.σ. είχε εκδοθεί το διαζύγιο μεταξύ του ζευγαριού) και έκανε και αυτός κάποιες κινήσεις με τα χέρια του. Ξαφνικά η κυρία (η κατηγορουμένη φεύγει) και ο 44χρονος έτρεχε από πίσω της. Μετά έβαλε το θύμα στο φορτηγάκι του και ξεκινήσανε να φύγουν».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Απριλίου.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X