ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς ο Αιγύπτιος αιματοκύλισε την οικογένεια Καρνέση

«Με διώχνουν από το σπίτι, θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω» - Ο διάλογος του μακελάρη με φύλακα

Σοκ προκαλεί το μακελειό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στην Πλατεία Φλέμινγκ στη Γλυφάδα, με αφορμή την απόλυση και την έξωση του 76χρονου δράστη και αυτόχειρα.

Από τις σφαίρες του 76χρονου Αιγύπτιου Αριστείδη ελ Μπουράι ή αλλιώς «Άρη», έπεσαν νεκροί η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, ο γαμπρός της, σύζυγος της αδελφής της και CEO της εταιρείας Αντώνης Βλασσάκης και ο πρώην καπετάνιος και νυν εργαζόμενος στο λογιστήριο Ηλιας Κουκουλάρης, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη. Μετά τη στυγερή δολοφονία, ο δράστης αυτοκτόνησε στο υπόγειο του κτιρίου. 

Για σχεδόν 36 χρόνια, ο 76χρονος Αιγύπτιος εργαζόταν στις εταιρείες της οικογένειας, έχοντας αναλάβει να φροντίζει τις κατοικίες των μελών της. 

Από «καλόκαρδος» και «έμπιστος» έγινε δολοφόνος

Ο Αριστείδης ελ Μπουράϊ βρισκόταν στην Ελλάδα από το 1980. Είχε έρθει από την Αίγυπτο σε ηλικία 32 ετών κάνοντας μεροκάματα, για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του πίσω στην πατρίδα του.

Ξεκίνησε να εργάζεται στα πλοία της οικογένειας Καρνέση και στη συνέχεια η Ελευθερία, η μητέρα της οικογένειας που δεν είναι πια στη ζωή, αποφάσισε να τον αναβαθμίσει σε επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας όπου σιγά-σιγά γίνεται ο «άνθρωπός» τους, και του αναθέτουν πολλές δουλειές, όπως το να φροντίζει τα σπίτια τους σε Αθήνα και Πεταλιούς.

Από την μεγάλη του αγάπη προς την οικογένεια, αποφάσισε να αλλάξει θρησκεία και να βαπτιστεί Χριστιανός, με το όνομα Αριστείδης. Ωστόσο, όσοι τον γνώριζαν τον αποκαλούσαν Άρη.

Στους Πεταλιούς, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο ευγενικό, ψύχραιμο και καλόψυχο ο οποίος έστελνε χρήματα στην οικογένειά του στην Αίγυπτο.

Η οικογένεια άρχισε να διχάζεται εξαιτίας μιας οικονομικής διαμάχης το 2022, με τον Σπύρο να τίθεται αντιμέτωπος με τις Μαρία και Δέσποινα, ενώ ο Αιγύπτιος Άρης, βρέθηκε στη «μέση».

Πέρυσι, ο Αιγύπτιος τέθηκε εκτός μισθολογίου της εταιρείας, αλλά συνέχισε να εργάζεται για την εφοπλιστική οικογένεια και συγκεκριμένα τον Σπύρο ενώ παρέμεινε κάτοχος των κλειδιών της οικογένειας και εξακολουθούσε να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα όταν ερχόταν στην Αθήνα.

Το χρονικό του μακελειού στη Γλυφάδα

Ο απολυμένος Αιγύπτιος από τη ναυτιλιακή εταιρεία, προσελήφθηκε ξανά από την εταιρεία του εφοπλιστή με τον οποίο υπήρξε η οικογενειακή δικαστική διαμάχη. Σε συνδυασμό με το ότι ο ίδιος ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης τον είχε βαφτίσει Χριστιανό πριν από πολλά χρόνια, οι αδελφές και ο γαμπρός του φέρονται να τον θεωρούσαν «άνθρωπο του εφοπλιστή».

Ο Αιγύπτιος θόλωσε και εξοργίστηκε όταν του είπαν χθες να μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει στη Γλυφάδα (ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας). Να σημειωθεί ότι το σπίτι που έμενε ο δράστης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνο που έμενε η οικογένεια ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της ιδιοκτήτριας στην ναυτιλιακή εταιρεία όπου είχαν έναν άγριο καβγά. Εκείνη τον πέταξε έξω από το γραφείο, λέγοντάς του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει.

Η Μαρία Καρνέση

Με μια καραμπίνα και ένα περίστροφο αποφάσισε να λύσει τις διαφορές τους

Στη συνέχεια, ο δράστης πήγε στο πάρκινγκ, άρπαξε δύο όπλα από το αυτοκίνητό του και άρχισε να ψάχνει τα πρώην αφεντικά του, ανεβαίνοντας στους ορόφους του κτιρίου, για να τους σκοτώσει. Φτάνοντας στο γραφείο της ιδιοκτήτριας, κλώτσησε την πόρτα, μπήκε μέσα και την πυροβόλησε στο χέρι.

Η ιδιοκτήτρια βρήκε καταφύγιο στο γραφείο του άνδρα της αδελφής της, που είναι διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής. Ο 76χρονος πυροβόλησε πρώτα εκείνον με την καραμπίνα. Εκείνη τη στιγμή, μπήκε στη μέση ο πρώην καπετάνιος και εργαζόμενος της εταιρείας, ο οποίος επιχείρησε να τον αφοπλίσει αλλά ο Αιγύπτιος τον πυροβόλησε με το περίστροφο αφαιρώντας του τη ζωή. Στη συνέχεια πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι την ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

«Πάω να "καθαρίσω" τα αφεντικά»

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης φέρεται να είπε στους υπαλλήλους, «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το κτίριο.

Όταν κατέβηκε στο υπόγειο πάρκινγκ -μετά τον καβγά- για να πάρει το σακ βουαγιάζ με τα όπλα, ο Αιγύπτιος βρήκε μπροστά του τον φύλακα, ο οποίος κατάλαβε ότι είχε μέσα όπλα και τον ρώτησε «τι πας να κάνεις;». Ο δράστης του απάντησε: «Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Φύγε από εδώ, πάω να καθαρίσω τα αφεντικά».

Ο φύλακας κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, και λίγα λεπτά αργότερα άκουσε τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 30 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο, στο άκουσμα των πυροβολισμών έτρεχαν για να ξεφύγουν. Δυο γυναίκες εργαζόμενες της ναυτιλιακής εταιρείας, πάνω στον πανικό τους κρύφτηκαν στις τουαλέτες για να μη τις βρει ο δράστης.

Πως γλίτωσε από τα πυρά η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής

Μόλις εκτέλεσε τους τρεις, άρχισε να ψάχνει την αδελφή της ιδιοκτήτριας, που βρισκόταν στον 2ο όροφο. Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Δέσποινα Καρνέση, απουσίαζε από το γραφείο της. Μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς άρχισε να τρέχει μαζί με τους υπαλλήλους για να γλιτώσει, καταφέρνοντας να βγει έξω από το κτήριο με τη βοήθεια των αστυνομικών. Ο 76χρονος εξακολουθούσε να την αναζητά για να τη δολοφονήσει.

Μόλις κατάλαβε πως δεν πρόκειται να την βρει, κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση