ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς αντέδρασε ο Μπάμπης όταν έμαθε ότι η κόρη του άλλαξε το επίθετό της

Η οικογένεια της Καρολάιν δεν θέλει το παιδί να έχει καμία σύνδεση με την Ελλάδα

Ένα σύντομο σχόλιο μέσω κύκλων ήταν η πρώτη αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στο άκουσμα της είδησης ότι η κόρη του Λυδία άλλαξε το επίθετό της σε Κράουτς, παίρνοντας δηλαδή το επίθετο της δολοφονημένης από τον ίδιο μητέρας της.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιορίστηκε να πει: «Θέλουμε το καλύτερο για το παιδί. Να είναι καλά. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη γιαγιά του».

Η οικογένεια της Καρολάιν θέλει να αποκοπεί πλήρως το παιδί από τον πατέρα του

Η αλλαγή του επιθέτου της ανήλικης Λυδίας ήταν η τελευταία πράξη στην απόφαση της μητέρας της Καρολάιν να αποκοπεί το παιδί από την πατρογονική οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και με οτιδήποτε συνδέεται με την άγρια δολοφονία της μητέρας του.

Ήδη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η γιαγιά της μικρής Λυδίας η οποία έχει την πλήρη κηδεμονία, ξεκίνησε από τις Φιλιππίνες τις διαδικασίες για αλλαγή του επιθέτου που φέρει πλέον η κόρη της Καρολάιν.

Οι δικαστικές αρχές στις Φιλιππίνες στις οποίες απευθύνθηκε αρχικά για το αίτημά της η κα Σούζαν Κράουτς έστειλαν το αίτημα στις αντίστοιχες ελληνικές, οι οποίες, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικαστικές αποφάσεις προχώρησαν στην ολοκλήρωση του αιτήματος.

Δεν θέλουν καμία σχέση του παιδιού με την Ελλάδα

Μετά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταξύ των υπηρεσιών, οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής στον οποίο έχει την οικογενειακή μερίδα του ο καταδικασμένος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ενέκριναν την αλλαγή του επιθέτου για την μικρή Λυδία. Έτσι, η μικρή θα φέρει πλέον το επίθετο Κράουτς. «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πήρε το επίθετο Κράουτς. Με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού η οικογένεια αποφάσισε και κίνησε τη διαδικασία αλλαγής επωνύμου ώστε η μικρή Λυδία να μη φέρει πλέον το επώνυμο ενός στυγερού δολοφόνου που έμεινε ανεξίτηλος στη μνήμη όλων», ανέφερε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν κ. Θανάσης Χαρμάνης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η γιαγιά της μικρής Λυδίας δεν θέλει το παιδί να έχει καμία σύνδεση με την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτής της «απομόνωσης» είναι και η αλλαγή του επωνύμου.

Καμία επικοινωνία της Λυδίας με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τους γονείς του

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο σε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και σε 11,5 ετών πρόσκαιρη κάθειρξη κατά συγχώνευση για τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψευδή καταγγελία και την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, καθώς επιπλέον του επεβλήθη και χρηματικό πρόστιμο 21.000 ευρώ.

Ο ίδιος πριν από περίπου δυο χρόνια είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το παιδί και την οικογένεια της Καρολάιν χωρίς αποτέλεσμα και έκτοτε δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με την μικρή Λυδία, ενώ χωρίς επικοινωνία με το παιδί παραμένουν και οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο πατέρας της Καρολάιν Ντέιβιντ Κράουτς είχε πει σχετικά με την πρόσβαση των γονιών του πατέρα της Λυδίας ότι θα μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση σε ελληνικό δικαστήριο και να απαιτήσουν από τη σύζυγό του Σούζαν, η οποία έχει την πλήρη κηδεμονία, να τους επιτρέπει την πρόσβαση στη Λυδία, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. «Αν ήμουν ο δικηγόρος των παππούδων, η συμβουλή που θα τους έδινα είναι “απλά ξεχάστε το”», είχε αναφέρει ο κ. Ντέιβιντ Κράουτς.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X