ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς αιματοκύλισε τη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα - «Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά...»

Νεκρή η εφοπλίστρια Καρνέση και δύο στελέχη

Σοκ στην εφοπλιστική κοινότητα με το μακελειό σήμερα το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής European Navigation στη Γλυφάδα, όπου απολυμένος υπάλληλος εισέβαλε στο κτίριο και σκότωσε τρία άτομα, στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 76χρονος Αριστείδης Αντέλ, ο οποίος εργαζόταν επί 36 χρόνια ως φροντιστής των οικιών των ιδιοκτητών και πρόσφατα απολύθηκε, εισήλθε στο κτίριο από το υπόγειο γκαράζ με το αυτοκίνητό του και πάρκαρε εκεί.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ανέβηκε με τις σκάλες στον πρώτο όροφο, έχοντας την καραμπίνα κρυμμένη σε ένα σακ βουαγιάζ όπου εντόπισε τα θύματά του και τους πυροβόλησε. Ο δράστης πριν αρχίσει να πυροβολεί φέρεται να είπε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους».

Ακολούθησαν σκηνές παραφροσύνης, με τους εργαζομένους έντρομους να προσπαθούν να προφυλαχθούν. Κάποιοι κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία και σε κλειστά δωμάτια, ενώ όσοι μπορούσαν βγήκαν αμέσως έξω για να γλιτώσουν και έσπευσαν να ενημερώσουν τις Αρχές.

Νεκροί από τα πυρά του δράστη είναι:

Η Μαρία Καρνέση, 77 ετών, εφοπλίστρια.
Ο Αντώνης Βλασσάκης, 80 ετών, γαμπρός της Μαρίας Καρνέση (σύζυγος της αδελφής της, Δέσποινας), ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης της εταιρείας.
Ο Ηλίας Κουκουλάρης, 75 ετών, πρώην καπετάνιος της εταιρείας που πλέον απασχολούνταν στα γραφεία.

Ο δράστης φέρεται να σκότωσε πρώτον τον καπετάνιο, ο οποίος προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον εμποδίσει καθώς τον είδε να εισέρχεται στο κτίριο και να αναζητεί τα αφεντικά της εταιρείας. Ακολούθησε η δολοφονία των άλλων δύο: του συνιδιοκτήτη της εταιρείας και της εφοπλίστριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε την εφοπλίστρια στο κεφάλι, ενώ τα άλλα δύο θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους.

Ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου. Δίπλα του είχε μια καραμπίνα, με την οποία είχε βάλει τέλος στη ζωή του. Ο δράστης φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Στο αυτοκίνητο του δράστη και αυτόχειρα βρέθηκε ένα περίστροφο.

Το κίνητρο του δράστη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εστιάζεται σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, καθόσον πρόσφατα απολύθηκε από την εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία. Σύμφωνα με τη μαρτυρία υπαλλήλου της εταιρείας στο T-live, η απόλυση είχε γίνει πριν από έναν χρόνο, κι αυτό που φέρεται μάλλον να πυροδότησε την οργή του ήταν ότι τον έβγαλαν πρόσφατα από ένα σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

Η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους για το περιστατικό, αλλά και έντρομους γείτονες που έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες των πυροβολισμών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, άνδρες των ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, αλλά και ειδικοί διαπραγματευτές. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση όταν κάλεσαν τον δράστη να παραδοθεί, αποφάσισαν να εισβάλουν στο κτίριο. Εκεί βρήκαν τους τρεις νεκρούς και τον δράστη αυτόχειρα επίσης νεκρό. Εντόπισαν ακόμη δύο υπαλλήλους της εταιρείας που είχαν κλειδωθεί σε γραφείο προκειμένου να προστατευθούν. Οι δύο υπάλληλοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σοκαριστική μαρτυρία για το μακελειό στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας

«Ακούσαμε πυροβολισμούς δεν ξέραμε τι είναι. Εγώ είμαι στον πρώτο, αυτό έγινε στον δεύτερο. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος στην καταγωγή, έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος. Πήγε να του μιλήσει να τον ηρεμήσει και τον πυροβόλησε και αυτόν. Μπήκε μια καραμπίνα επαναληπτική. Τον είδα λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουνα.

Εγώ δεν έκανα τίποτα έμεινα στον όροφο μου κάτω από το γραφείο μου. Περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα μας έβγαλαν οι άνδρες της Αστυνομίας. Τον είδα πολύ λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω, τίποτα άλλο. Κρατούσε ένα σακ βουαγιάζ δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του».

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση