ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψάχνουν το κίνητρο του μακελάρη - Ανατροπή με το σπίτι και τις τραπεζικές καταθέσεις του

Το μυστήριο με τον Άρη

Το κίνητρο του μακελειού στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα αναζητούν οι αρχές, μετά και την ανατροπή χθες αυτού που φάνταζε ως ισχυρό κίνητρο του δράστη.

Οπως έκανε γνωστό η ναυτιλιακή το σπίτι στη Γλυφάδα στο οποίο διέμενε ο 76χρονος Αιγύπτιος δεν ήταν ιδιοκτησίας της εταιρείας ούτε της Μαρίας Καρνέση άρα δεν θα μπορούσαν και να τον εκδιώξουν. «Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σε άλλο σημείο της σημειώνεται ακόμη ότι «Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα».

Ο Αιγύπτιος διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία από τον οποίο είχε διακινηθεί ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο επικαλούμενο πηγές της οικογένειας, ο Αιγύπτιος διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία από τον οποίο είχε διακινηθεί ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος τώρα είχε 1.500 ευρώ, ενώ σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα διατηρούσε λογαριασμό ύψους 500.000 ευρώ. Σε αυτόν τον λογαριασμό είχε κατατεθεί και η αποζημίωση απόλυσης πέρυσι.

Τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του δράστη λοιπόν; Σε αυτό το ερώτημα θα επιχειρήσει να απαντήσει η ανάκριση. Κομβική θεωρείται η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση, αδελφής της Μαρίας Καρνέση και συζύγου του CEO της εταιρείας που επίσης έπεσε νεκρός. Η γυναίκα που όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση από καθαρή τύχη γλίτωσε από τα πυρά του δράστη αναμένεται να καταθέσει αφού ξεπεράσει το σοκ και αφού γίνουν οι κηδείες των θυμάτων αυτής της αδιανόητης τραγωδίας.

Οι αρχές θα επιχειρήσουν να καλέσουν για κατάθεση και το μεγάλο αφεντικό της οικογένειας τον Σπύρο Καρνέση κάτι που όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο καθώς είναι βαριά άρρωστος και νοσηλεύτεται σε κλινική του Λονδίνου.

Η αστυνομία κατά τις ίδιες πληροφορίες σκοπεύει να προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου αναζητώντας κάθε δυνατό στοιχείο που θα μπορούσε να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της λύσης του θρίλερ.

Το μυστήριο με τον Αρη 

Ο Αιγύπτιος εργάστηκε επί 36 χρονια για την οικογένεια και πληρωνόταν προφανώς από τη ναυτιλιακή η οποία και την απέλυσε τον περασμένο Μάρτιο καταβάλλοντάς του αποζημίωση άνω των 70.000 ευρώ.

Ο Αρης όπως ήταν γνωστός ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Σπύρου Καρνέση, λέγεται ότι ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε την γιαγιά Καρνέση και εκείνη του είχε μεγάλη αδυναμία. Ηταν επίσης και το πιο έμπιστο άτομο όλης της ενιαίας οικογένειας πριν τη διαμάχη που τη χώρισε σε δυο στρατόπεδα. Ηταν δίπλα τους για δεκαετίες ολόκληρες και λέγεται είχε αυξημένες αρμοδιότητες και δικαιώματα μέσα στην οικογένεια και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ως επιβράβευση της αφοσίωσης του στην οικογένεια είχε τοποθετηθεί στα ΔΣ δύο εκ των εταιρειών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση