ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του 2017: Αποκαλύψεις για τα τραγικά λάθη της ΜΙ5

Πως οι μυστικές υπηρεσίες «έχασαν» τον ύποπτο

Μια έκθεση από την βρετανική επιτροπή πληροφοριών και ασφάλειας αποκαλύπτει ότι η MI5 κινήθηκε πολύ αργά ώστε να διαπιστώσει πόσο επικίνδυνος ήταν ο 22χρονος Salman Abedi.

Η υπηρεσία ασφάλειας έπρεπε να παρακολουθεί τον 22χρονο που επέστρεψε από την Λιβύη κάποιες μέρες πριν την βομβιστική επίθεση που κόστισε την ζωή 22 ανθρώπων στο Μάντσεστερ τον Μάιο του 2017

Ο Abedj πιστεύεται ότι έμαθε να κατασκευάζει βόμβες κατά το ταξίδι του στην Λιβύη . Θυμίζουμε ότι ο 22χρονος μπήκε στο Manchester Arena όπου πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την συναυλία της Ariana Grande και αυτό-ανατινάχθηκε.

Προηγούμενη ενημέρωση για την επίθεση αναφέρει ότι η MI5 είχε σχεδιάσει να εξετάσεις του κινδύνους που ελλόχευαν από την επιστροφή του 22χρονου αλλά η ανάκριση δεν προγραμματίστηκε πριν την επίθεση.

Οι έρευνες έδειξαν επίσης ότι δεν έγινε καμιά ενέργεια μετά που ο Abedj επισκέφθηκε φυλακισμένο τρομοκράτη που ήταν εκ των οργανωτών της βομβιστικής επίθεσης. Με βάση τα πιο πάνω η MI5 θα μπορούσε να θέσει υπό παρακολούθηση τον δράστη προλαβαίνοντας πριν χτυπήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X