ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για γενοκτονία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε για «εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού»

Για γενοκτονία στην Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

 

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της πίσω από τα σύνορα της Ουκρανίας, όπως ήταν πριν τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η ρωσική εισβολή. Από τότε, ανέφερε, πλην των καταστροφών, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί εκκένωσαν τα σπίτια τους, εν μέσω επιθέσεων από τη Ρωσία, ενώ αρκετοί παραμένουν στη χώρα.

 

 

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποιος με τον οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί, ο Ζελένσκι σημείωσε: «Ως πρόεδρος, οφείλω να το κάνω. Κάθε πόλεμος πρέπει να τελειώνει». Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι θα βάλει στην άκρη τις προσωπικές του απόψεις και θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, που καλούνται να κάτσουν η μία δίπλα στην άλλη.

 

 ΠΗΓΗ: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X