ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια είναι η σύζυγος του π. Αντώνιου - Το προφίλ της πρεσβυτέρας

«Βάλλεται ένας οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει»

24news team

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου».

Η αποκάλυψη 19χρονου, πρώην τρόφιμου ότι ο πατέρας Αντώνιος τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, έβαλε στο κάδρο των καταγγελιών τον ιδρυτή της ΜΚΟ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αποφασίζει μετά από έκτακτη σύσκεψή του, την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο εμπνευστής και ιδρυτής της «Κιβωτού», πατέρας Αντώνιος, έσπευσε να διαψεύσει όσους τον κατηγορούν λέγοντας πως πρόκειται για «ανυπόστατα ψεύδη» ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και η σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έχει δηλώσει πως είναι βέβαιη ότι πίσω από τις καταγγελίες των παιδιών κρύβονται συμφέροντα.

Η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία είναι πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» επεσήμανε μάλιστα ότι «βάλλεται ένας οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει» ενώ υποστήριξε για τα παιδιά που έκαναν καταγγελίες πως «πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάποιους».

Ποια είναι η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου

Η πρεσβυτέρα έχει καταγωγή από τη Χίο, όπου γνώριζε τον πατέρα Αντώνιο πολύ πριν τον παντρευτεί. Μαζί έχουν τρία παιδιά -δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο-, τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

Είναι κόρη του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή, που μεγάλωσαν στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο. Όπως γράφει η ίδια στο βιογραφικό της, «από μικρή η Σταματία γαλουχήθηκε στα χριστιανικές παραδόσεις και έκανε πράξη της τις αλήθειες του Ευαγγελίου για την Αγάπη στον πλησίον. Χρόνια πολλά πριν ο Θεός την καλέσει για πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας και ήταν πολύτιμη συνεργάτης του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου».

Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά.

Διακόνησε για λίγο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στον σύζυγό της πατέρα Αντώνιο, που τον Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της εκκλησίας.

Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», είχαν αποκαλύψει ότι γνωρίζονταν πριν συνάψουν σχέση.

«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός» είχε πει τότε η πρεσβυτέρα.

«Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς “εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ”. Ήταν ωραίος τύπος από μικρός», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση