ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια είναι η Εύα Καϊλή; H παρουσίαση δελτίου, η πολιτική και το σκάνδαλο

Ποια είναι η Ευρωβουλευτής που συνελήφθη για το σκάνδαλο του Κατάρ

Η Εύα Καϊλή ερευνάται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. 

Το βιογραφικό της Εύας Καϊλή

H Εύα Καϊλή στη Μύκονο/ NDP

Η Εύα Καϊλή γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1978 στη Θεσσαλονίκη.

Η δημοσιογράφος και αρχιτέκτων Εύα Καϊλή

Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και στο εργαστήρι δημοσιογραφίας.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

H Εύα Καϊλή σε χαλαρές στιγμές / NDP

Η ενασχόληση με την πολιτική: Από δημοτική σύμβουλος στο Ευρωκοινοβούλιο

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγιμη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eva Kaili (@evakaili)

Στις εκλογές του 2012 αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 2013 - 2014 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής

Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη (S&D) με 122.054 ψήφους.

Διακρίθηκε ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς για την Ψηφιακή Εποχή το 2018, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα, που επίσης κάθε χρόνο ήταν ανάμεσα στην λίστα των 50 καλύτερων ευρωβουλευτών. Στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 145.650 ψήφους.

Ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας και του τμήματος επιστήμης και μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, ήταν εισηγήτρια για Blockchain, DLTs και AI για το S&D. Είναι ιδρύτρια του Future Forum, το Φόρουμ για το Μέλλον. Ήταν πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΝΑΤΟ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.

H Εύα Καϊλή στη Μύκονο/NDP

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eva Kaili (@evakaili)

 Πηγή: star.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X