ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πατέρας Φαίης: Όπως ρίξανε στο σκοτάδι το παιδί μου, έτσι να πέσουνε και αυτές

Με τρεμάμενη φωνή μιλούσε ο πατέρας της 23χρονης που δικαιώθηκε δύο χρόνια μετά τον θάνατο της κόρης του

Συγκλονισμένος από τις ραγδαίες εξελίξεις και την εξιχνίαση της δολοφονίας της κόρης του εμφανίστηκε ο πατέρας της Φαίης, Νίκος Μπακογιώργος μιλώντας στο OPEN σήμερα το πρωί.

Η υπόθεση έφτασε στην εξιχνίαση από την επιμονή και την υπομονή του πατέρα ο οποίος έκανε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού του και με όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει πριν ένα χρόνο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Είχαμε από την αρχή πολλούς μάρτυρες οι οποίοι είχαν βάλει στο κάδρο τα υπόλοιπα δύο άτομα. Τι να σας πω, είμαι χάλια...», ακούγεται να λέει αρχικά ο πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης.

Ενώ για το αν είχε δείγματα για την κακομεταχείριση της κόρης του: «Πάντα τσακώνονταν, αλλά δεν ήξερε ότι κακομεταχειρίζεται με τέτοιο τρόπο. Οι φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα έφτασαν στα χέρια μου από την σπιτονοικοκυρά μαζί με ένα χαρτί που έλεγε ότι την είχαν πάει στο νοσοκομείο. Μου είχανε πει ότι είναι από τροχαίο. Εγώ φυσικά δεν το πίστεψα γιατί φαίνεται έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι όμως γιατί και η ίδια δεν το έλεγε. Πήγα μέχρι και στην Τροχαία, όμως δεν υπήρχε τίποτα».

Μάλιστα, όπως λέει πρόσφατα έμαθε πως έχει τρίτο εγγόνι, «το έμαθα όταν πήγα να βγάλω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάσταση εδώ στον Δήμο. Εκεί μου το είπαν».

Σχετικά με την ενδεχόμενη τιμωρία όσω κακοποιούσαν την κόρη της δήλωσε πως «το πρώτο που ήθελα έγινε καθώς συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του παιδιού μου. Τώρα, είναι ένα μεγάλο χτύπημα για εμένα και για το άλλο μου το παιδί. Όπως ρίξανε στο σκοτάδι το παιδί μου, έτσι να πέσουνε και αυτές. Αν το δικαστήριο αποφασίσει πως είναι ένοχοι, τότε δεν δείχνω οίκτο». Καταλήγοντας ανέφερε με τρεμάμενη φωνή πως «ήταν απάνθρωπο. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ό,τι και να γίνει, είναι παιδί σου. Μιλάω εγώ και το λέω, πόσο μάλλον για μάνα που το βγάζει από μέσα της. Άλλοι πέφτουν στα ναρκωτικά, γίνονται οι χειρότεροι δολοφόνοι και η μάνα και ο πατέρας είναι δίπλα τους.

Το «θέατρο» της μάνας πριν συλληφθεί για τη δολοφονία της Φαίης

«Το βράδυ δεν κοιμάμαι. Ξέρεις πώς αισθάνομαι; Με έχουν σκοτώσει, και όχι μία, αλλά τέσσερις φορές». Με αυτά τα λόγια η μητέρα της 23χονης Φαίης επιχειρούσε να ξεγελάσει τις Αρχές, να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και να κρύψει την ενοχή της για τις φρικιαστικές ενέργειες σε βάρος της κόρης που έπεσε θύμα ακραίας κακοποίησης και τελικά βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη με κουβέρτα.

«Έπαθα καρδιακή ανεπάρκεια. Αεροδιακομιδή από εκεί που ήμουν στη δουλειά, Αθήνα και είμαι στο Θριάσιο. Και μου έβγαλε στο νεφρό ένα μόρφωμα και πάμε για χειρουργείο. Και ας φύγω κορίτσι μου, δεν με προβληματίζει. Η μισή μου καρδιά είναι ήδη πεθαμένη. Και έτσι δεν με νοιάζει για τίποτα. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου από το καλοκαίρι λόγω των δικών μου. Με μάσκες είμαι, με οξυγόνα, με πράγματα. Είναι όλες εδώ (οι κατηγορούμενες), μία η μία, μία η άλλη. Αλλά εγώ επειδή δεν θέλω, το βράδυ της διώχνω».

Όπως ισχυριζόταν η μητέρα της 23χρονης, η ψυχολογία της ήταν άσχημη.

«Ψυχολογία δεν υπάρχει, τίποτα δεν υπάρχει. Τίποτα. Από εκεί είναι, από εκεί ξεκίνησαν, γιατί έπαθα το πρώτο μου έμφραγμα, γιατί μου το βρήκαν πριν δύο – δυόμισι χρόνια. Λέω μάλιστα, ευχαριστώ πολύ. 9 Οκτωβρίου πέθανα, 18 Ιουλίου ξαναγεννήθηκα. Ειρωνεία της τύχης δεν είναι αυτό. Πολύ μεγάλη ειρωνεία. Η ψυχολογία μου είναι χαμένη, δεν υπάρχει κορίτσι μου. Πάρε με, γιατί είμαι σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση που δεν ξέρω. Έτσι μου έρχεται να φουντάρω. Ωραία, μαθαίνω ποιος το έκανε όλο αυτό ή ποιοι. Και; Και; Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Κανένας» υποστήριζε προκλητικά.

«Σίγουρα θα είναι μία δικαίωση, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα, στο χώμα θα είναι πάντα. Και μετά σε ένα κασελάκι. Απλά τα πράγματα. Δεν θέλω, μου κάνει κακό. Το βράδυ δεν κοιμάμαι. Ξέρεις πως αισθάνομαι; Με έχουν σκοτώσει και όχι μία φορά, τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της» ισχυριζόταν δε η μητέρα κουκουλώνοντας την ενοχή της.

Στο μεταξύ, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι για την υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης το 2021, εξετάζεται εκτός από τη μητέρα, την αδερφή και τη σπιτονοικοκυρά της και η εμπλοκή τέταρτου προσώπου στη φρικιαστική υπόθεση.

Σύμφωνα με το Mega, οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή 42χρονου Αλβανού στη δολοφονία. Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες της Αστυνομίας, η σορός της 23χρονης μεταφέρθηκε με ένα μαύρο τζιπ από το σπίτι στο σημείο, όπου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα τυλιγμένη σε μία κουβέρτα.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ο οδηγός του τζιπ να είναι ο 42χρονος, συνεργάτης της σπιτονοικοκυράς και ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην περιοχή.

Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας είναι αποκαλυπτικά για τη δράση της 57χρονης σπιτονοικοκυράς, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε κατηγορηθεί επτά φορές για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και ληστείες από το 2012 έως το 2023.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση