ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Εντυπωσιακές εικόνες από τις προετοιμασίες

Με αλεξίσφαιρα οι δημοσιογράφοι

Υπό το φόβο ταραχών ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας του 46ου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στην Ουάσιγκτον, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν... δώρο στα δημοσιογραφικά τους επιτελεία τον απαραίτητο εξοπλισμό που παραπέμπει σε εμπόλεμες ζώνες.

Για να είναι ασφαλές το προσωπικό τους, η διεύθυνση έδωσε αλεξίσφαιρα γιλέκα ακόμη και αντιασφυξιογόνες μάσκες για παν ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Οι αίθουσες ειδήσεων όπως οι Los Angeles Times έχουν διανείμει προστατευτικό εξοπλισμό και έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους με σεμινάρια για την ασφάλειά τους. Μετά τις αιματηρές επιθέσεις την 6η Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από ταραξίες- υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που οδήγησαν στον θάνατο πέντε ατόμων, οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Όπως εξηγεί η Κίμπριελ Κέλι, διευθύντρια σύνταξης των «Los Angeles Times» μιλώντας στο CNN Business:

«Στόχος μου είναι να προστατεύσω το προσωπικό μου, να προστατέψω τους δημοσιογράφους μου και να φροντίσω για την ασφάλειά τους».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν ενημερωθεί από το FBI για το ενδεχόμενο ένοπλων διαμαρτυριών και στις πενήντα πολιτείες των ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Φρούριο το Καπιτώλιο

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο έχει εξουσιοδοτήσει έως και 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς να «χτενίζουν» την περιοχή.

Για τον λόγο αυτό, η δημοσιογράφος Σάρα Γουάιρ από τους «Los Angeles Times» που θα καλύψει την ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, έμαθε να χρησιμοποιεί την αντιασφυξιογόνα μάσκα αφού έχει κάνει αρκετές φορές πρόβα.

Αυτή τη φορά, όμως, θα την έχει μαζί της, εν ώρα καθήκοντος.

Εστησαν θάλασσα από σημαίες στο Καπιτώλιο

Την ίδια στιγμή εντυπωσιάζουν οι εικόνες από τις προετοιμάσιες της ορκωμοσίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες σημαίες των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στο «National Mall», την τεράστια εσπλανάδα που οδηγεί στο Μνημείο Λίνκολν στο Καπιτώλιο, ενόψει της αυριανής τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Το «πεδίο λαβάρων» με τις σχεδόν 200.000 αστερόεσσες (191.500 για την ακρίβεια) εκπροσωπεί τους πολίτες που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην ασυνήθιστη τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει μολύνει μέχρι στιγμής πάνω από 23,9 εκατ. Αμερικανούς και προκάλεσε το θάνατο σχεδόν 400.000, ενώ το σόου συμπληρώνουν 56 δέσμες φωτός.

Οι σημαίες τοποθετήθηκαν προσεκτικά σε σειρές μπροστά από το Καπιτώλιο, μήνες μετά από μια παρόμοια εκδήλωση προς τιμήν των θυμάτων της πανδημίας κοντά στο Μνημείο Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή διοργάνωσης της τελετής ορκωμοσίας (PIC) οι δέσμες φωτός αντιπροσωπεύουν τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και τις αμερικανικές κτήσεις και φωταγώγησαν το National Mall επί 46 δευτερόλεπτα προς τιμήν του 46ου προέδρου της χώρας, του Τζο Μπάιντεν.

Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X