ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όργια και ναρκωτικά στον δρόμο προς τη δόξα...πριν τη σφαγή από τη «φαμίλια» (pics,vid)

H τραγική ζωή της Σάρον Τέιτ

Η Σάρον Τέιτ θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του κόσμου ως η αδικοχαμένη ανερχόμενη σταρ του Χόλιγουντ, η έγκυος σύζυγος του άπιστου Ρομάν Πολάνσκι που βρήκε τραγικό θάνατο από τους οπαδούς του Τσαρλς Μάνσον.

Αλλά μισό αιώνα μετά την σφαγή της, η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο “Once Upon A Time in Hollywood” παρουσιάζει ένα διαφορετικό πορτρέτο της αδικοχαμένης ηθοποιού ως μιας όμορφης σειρήνας της μεγάλης οθόνης, που σάρωνε στα πρώτα βήματά της στο δρόμο προς τη δόξα...

 

 
 
 
View this post on Instagram

Hollywood. 1969. #OnceUponATimeInHollywood

A post shared by Once Upon A Time In Hollywood (@onceinhollywood) on

Στο δραματικό φιλμ, που θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 22 Αυγούστου, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποδύεται έναν σταρ των γουέστερν κι ο Μπραντ Πιτ έναν φίλο και κασκαντέρ του, τα βήματα των οποίων διασταυρώνονται το 1969 με εκείνα της Σάρον Τέιτ -που ενσαρκώνει η Μάργκοτ Ρόμπι-, του διάσημου σκηνοθέτη και άνδρα της Ρομάν Πολάνσκι και της «Φαμίλιας» του Τσαρλς Μάνσον. Πηγή: iefimerida.gr - 

Η αδελφή της Σάρον Τέιτ, Ντέμπρα, αρχικά ήταν άκρως αντίθετη στην ιδέα της μεταφοράς της τραγικής ζωής της αδελφής της στη μεγάλη οθόνη από τον Κουέντιν Ταραντίνο, όμως άλλαξε γνώμη όταν είδε την ερμηνεία της Μάργκοτ Ρόμπι. Η ταινία, ωστόσο, παραλείπει αρκετά από τα σκοτεινά μυστικά της επαρχιώτισσας εστεμμένης καλλονής, που έπεσε θύμα εκμετάλλευσης από την ανδροκρατούμενη, παθιασμένη με τον ελεύθερο έρωτα, το σεξ και τα ναρκωτικά βιομηχανία του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1960.

Τα πρώτα καλλιστεία της Σάρον Τέιτ σε ηλικία έξι μηνών!

Σύμφωνα με μια βιογραφία της Σάρον Τέιτ, ο Πολάνσκι την ωθούσε να μετέχει σε ερωτικά τρίγωνα και ερασιτεχνικά sex tapes, ενώ δεν δίσταζε να την απατά -μια εφιαλτική εμπειρία που απείχε πολύ απ’ τα όνειρα που έτρεφε η ηθοποιός στην παιδική και εφηβική της ηλικία για τη Μέκκα του Κινηματογράφου-.

Γεννημένη το 1943 στο Ντάλας του Τέξας, κόρη ενός στρατιωτικού που απουσίαζε συχνά από το σπίτι, η Σάρον ήταν μόλις έξι μηνών όταν η μητέρα της, Ντόρις, την οδήγησε στα πρώτα της καλλιστεία, όπου στέφθηκε “Miss Tiny Tot”. Μεγαλώνοντας κέρδισε κι άλλους τίτλους σε διαγωνισμούς ομορφιάς, μεταξύ των οποίων κι εκείνον της Μις Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βιογράφος της Εντ Σάντερς στο βιβλίο του “Sharon Tate: Α Life” του 2016, η ηθοποιός έπεσε θύμα βιασμού στην ηλικία των 17 από έναν στρατιώτη, όταν ζούσε στην Ιταλία όπου υπηρετούσε ο πατέρας της, μια τραγική εμπειρία που τραυμάτισε τον ήδη εύθραυστο ψυχισμό της ντροπαλής, απροετοίμαστης για τον σκληρό, ανδροκρατούμενο κόσμο του Χόλιγουντ, έφηβης. Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη έγινε δύο χρόνια αργότερα, το 1962, στην ταινία “ Hemingway’s Adventures As A Young Man” («Ο Μεγαλοφυής Τυχοδιώκτης»), ο πρωταγωνιστής της οποίας Ρίτσαρντ Μπρέιμερ -μεγαλύτερός της κατά 29 χρόνια- την πολιορκούσε στενά και της βρήκε έναν ατζέντη αποκαλύπτοντάς της τη σκοτεινή πλευρά της Μέκκας του Κινηματογράφου. Ο αρραβώνας της με τον οξύθυμο Γάλλο ηθοποιό Φιλίπ Φουκέ ήταν τόσο επεισοδιακός, που κυκλοφορούσαν φήμες για άγριους ξυλοδαρμούς, ενώ κάποια φορά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ο γνωριμία και ο γάμος με τον άπιστο Πολάνσκι

Ο παραγωγός Μάρτιν Ράνσοχοφ, με τον οποίο είχε υπογράψει το 1963 ένα επταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την υπόσχεση ότι θα την κάνει αστέρι πρώτου μεγέθους, απαίτησε από την Σάρον Τέιτ να βάλει τέλος στη σχέση της με τον Φουκέ, πράγμα που εκείνη έκανε, για να πέσει στη συνέχεια στην αγκαλιά του Στιβ Μακουίν, προτού ερωτευθεί τον κομμωτή των διασημοτήτων, Τζέι Σέμπρινγκ. Τέσσερα χρόνια κράτησε η σχέση τους, αλλά διαλύθηκε αφού ο Σέμπρινγκ δεν ήταν διατεθειμένος να την παντρευτεί.

Τότε ήταν που μπήκε στη ζωή της ο Ρομάν Πολάνσκι. Γνωρίστηκαν στο Λονδίνο, όπου εργάζονταν, τα έφτιαξαν κι άρχισαν να παίρνουν μαζί παραισθησιογόνες ουσίες. Στην πρώτη ταινία που γύρισαν μαζί το 1967, το “The Fearless Vampire Killers” («Η νύχτα των Βρυκολάκων») ο απαιτητικός σκηνοθέτης της ζήτησε να γυρίσει μια σκηνή 70 φορές (!) μέχρι να ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα, ενώ επέμενε να εμφανιστεί η Σάρον Τέιτ γυμνή στο φιλμ, πράγμα αδιανόητο για τα ήθη της εποχής. Ο Πολάνσκι έδωσε στη συνέχεια αποκαλυπτικές της φωτογραφίες στο Playboy προς δημοσίευση, το πρώτο βήμα από τις σεξουαλικές απαιτήσεις του ακόμη καταζητούμενου στις ΗΠΑ για βιασμό ανήλικης σκηνοθέτη. Σύμφωνα με τον Εντ Σάντερς ο Πολάνσκι βιντεοσκοπούσε όργια στο σπίτι του και στο σπίτι της Σάρον στο Λος Άντζελες, όργια στα οποία ωθούσε την ηθοποιό να συμμετέχει. Φέρεται μάλιστα να πρόβαλε τα βίντεο σαδομαζοχιστικού περιεχομένου σε πάρτι με ορισμένους από τους διάσημου φίλους του.

Από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τη Σάρον Τέιτ ο Πολάνσκι ασκούσε κυριαρχικό ρόλο στη ζωή της. «Της έλεγε τι ρούχα να φορά, ποιο μέικ-απ του άρεσε, τι τον απωθούσε», όπως είπε κάποτε η φίλη της ηθοποιού, Τζοάνα Πένετ. Μετά το γάμο της με τον Πολωνό κινηματογραφιστή το 1968 η Τέιτ ήλπιζε ότι η σχέση τους θα έμπαινε σε άλλη βάση, αλλά εκείνος περίμενε από τη γυναίκα του να αποδεχθεί το γεγονός ότι λαχταρούσε κι άλλες ερωμένες. Όταν η Σάρον έμεινε έγκυος το 1968, ο Πολάνσκι φέρεται να της ζήτησε να κάνει άμβλωση κι όταν εκείνη αρνήθηκε, σταμάτησε να εκπληρώνει τις συζυγικές του υποχρεώσεις και τα έφτιαξε με την τραγουδίστρια των The Mamas & The Papas, Μισέλ Φίλιπς.

Η στυγερή δολοφονία της Σάρον Τέιτ

Στο μεταξύ η φήμη της Σάρον Τέιτ είχε εκτοξευθεί στη βιομηχανία του θεάματος καθώς είχε εξελιχθεί σε μία από τις πολλά υποσχόμενες νέες ηθοποιούς με εμφανίσεις στη θρυλική ταινία “Valley of the Dolls” («Η Κοιλάδα Με Τις Κούκλες») το 1967, όπου ήταν και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα αλλά και στο “The Wrecking Crew” με τον Ντιν Μάρτιν. Στο διάστημα που ο Πολάνσκι έλειπε στην Ευρώπη για γυρίσματα ο πρώην αρραβωνιαστικός της, Τζέι Σέμπρινγκ, άρχισε και πάλι να την πολιορκεί ελπίζοντας να κερδίσει την καρδιά της απογοητευμένης από τα παραστρατήματα του άνδρα της ηθοποιού. Ο Σέμπρινγκ ήταν παρών τη νύχτα της 9ης Αυγούστου 1969 που τα υποχείρια του Τσαρλς Μάνσον έφθασαν κατ’ εντολή του στην έπαυλη που νοίκιαζε ο Πολάνσκι στο Μπέβερλι Χιλς.

Προσπάθησε να προστατέψει την Τέιτ, που διήνυε τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, αλλά το πρωτοπαλίκαρο του παρανοϊκού 35χρονου χίπι και πρώην βαρυποινίτη, ο Τσαρλς Ουάτσον, τον πυροβόλησε και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε. Μάταια η Σάρον Τέιτ εκλιπαρούσε για τη ζωή του αγέννητου παιδιού της. Ο Ουάτσον κι οι τρεις κοπέλες που τον συνόδευαν, οι Πατρίτσια Κρενγουίνκελ, Σούζαν Άτκινς και Λίντα Κασάμπιαν, μαχαίρωσαν 16 φορές την ηθοποιό, ενώ συνέχισαν το δολοφονικό τους έργο σκοτώνοντας με τρομερή αγριότητα άλλους τρεις φίλους της Τέιτ σ’ ένα απ’ τα πιο στυγερά εγκλήματα στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Ο Μάνσον, ο Ουάτσον κι οι τρεις συνεργοί του καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο μετά από μια πολύκροτη δίκη που διήρκεσε δέκα ολόκληρους μήνες, αλλά κατάφεραν να μετατραπεί η ποινή τους σε ισόβια. Ο Μάνσον πέθανε στη φυλακή σε ηλικία 83 ετών το 2017...

Το τρέιλερ της ταινίας Once Upon A Time In... Hollywood του Ταραντίνο

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση