ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόφωνα ένοχος ο Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Δολοφόνησε την Καρολάιν Κράους στα Γλυκά Νερά

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράους, για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς της οικογένειας και για τις ψευδείς καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές μετά το έγκλημα, που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ψευδείς καταθέσεις, σημειώνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιχείρησε να αποπλανήσει τις Αρχές. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ο οποίος δεν βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα , ζήτησε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτηρίζοντας το έγκλημά του ως «ένα από τα χειρότερα και ειδεχθεστατα των τελευταίων δεκαετιών», πρότεινε στο δικαστήριο να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό.

«Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο»

Ο εισαγφελικός λειτουργός μάλιστα επισήμανε και τις προπαρασκευαστικές πράξεις του κατηγορούμενου. λέγοντας πως : «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού ειχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση