ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι τελευταίες στιγμές των 18 ατόμων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι (vid)

Πρόκειται για ανθρώπους που έβλεπαν τις φλόγες να τους κυνηγούν, περικυκλώθηκαν και παγιδεύτηκαν μέσα στο δάσος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους

Ένα σοκαριστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στον Έβρο, έδωσε στη δημοσιότητα η Ιταλίδα ακτιβίστρια Ναουάλ Σουφί.

Όπως σημειώνει η Σουφί, που είχε δημοσιεύσει και βίντεο από τις προσπάθειες των μεταναστών που βρίσκονταν στο ναυάγιο της Πύλου, το υλικό που δημοσίευσε έφτασε στα χέρια της από τις οικογένειες των μεταναστών που βρήκαν τραγικό τέλος στην πύρινη κόλαση της Δαδιάς.

Πρόκειται για ανθρώπους που έβλεπαν τις φλόγες να τους κυνηγούν, περικυκλώθηκαν και παγιδεύτηκαν μέσα στο δάσος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

«Ήταν παγιδευμένοι και ανήμποροι να βρουν μια λύση» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ναουάλ Σουφί στην ανάρτησή της.

Δείτε το βίντεο:

Στο συγκλονιστικό βίντεο που δημοσιεύει η ακτιβίστρια, οι μετανάστες καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους για να μην εισπνέουν τους πυκνούς καπνούς και τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Οι άνθρωποι αυτοί που απανθρακώθηκαν στον Έβρο, όπως έγινε γνωστό, βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τις σορούς τους. Κάποιοι κάηκαν μέσα σε ένα μαντρί ενώ από τους 18 που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, τα δύο ήταν παιδάκια.

Ακόμα μία απανθρακωμένη σορός στη Δαδιά
Μία ακόμη απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο δάσος της Δαδιάς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές στον Έβρο σε 19. Η σορος εντοπίστηκε στην περιοχή της Λευκίμμης από όπου πέρασε η καταστροφική φωτιά στην περιοχή και πιθανολογείται πως πρόκειται για έναν ακόμη μετανάστη, που κυκλώθηκε από τις φλόγες και δεν κατάφερε να ξεφύγει, όπως συνέβη και με τους 16 ενήλικες και τα 2 παιδιά που απαναθρακώθηκαν μέσα στο δάσος.

Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων της φωτιάς στον Έβρο
Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα εδρεύει η ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω αρωγή στη διαδικασία αναγνώρισης των 18 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά του Έβρου.

Η ελληνική ομάδα DVI έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων, σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, θα υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους.

Το τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., είναι τo +302131386000, ενώ στο whatsApp 00306944471742 και στο email dvi@astynomia.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους αγνοούμενους.

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από αύριο, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 από τις 09.00 έως και τις 17.00 (UTC+3) σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση