ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Οι σοκ φωτογραφίες που έγιναν viral

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Φωτογραφίες με τους διαδηλωτές που μπούκαραν χθες στο Καπιτώλιο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Οι εικόνες σοκάρουν και γίνονται σε χρόνο ντε-τε viral με την χθεσινή ημέρα να χαρακτηρίζεται ως την πιο ντροπιαστική στην ιστορία των ΗΠΑ. Αποτέλεσμα της επεισοδιακής εισβολής, τέσσερις νεκροί και 52 μέχρι στιγμής συλλήψεις. 

Το χρονικό της επίθεσης στο Καπιτώλιο

Όλα ξεκίνησαν από την ομιλία του Τραμπ στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο. Ο απερχόμενος πρόεδρος, μπροστά σε ένα οργισμένο κοινό, είπε για άλλη μια φορά πως οι Δημοκρατικοί προχώρησαν σε νοθεία και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το Καπιτώλιο όπου την ίδια ώρα γινόταν η συνεδρίαση για την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Μάλιστα επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, κατηγορώντας τον πως «κάνει πίσω» και πάει να επικυρώσει το αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας «αξιολύπητους» Ρεπουμπλικάνους αξιωματούχους που δεν στηρίζουν τις θεωρίες του.

Λίγη ώρα μετά, εκατοντάδες διαδηλωτές όρμησαν προς το Καπιτώλιο και γρήγορα άρχισαν τα επεισόδια με την αστυνομία, που εξελίχθηκαν σε μια τραγική ημέρα για τις ΗΠΑ.

Αρχικά τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο, με χημικά να πέφτουν και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ώρες μετά τα επεισόδια, οπαδοί του Τραμπ (κάποιοι οπλισμένοι) πέταξαν χημικά στους αστυνομικούς και κατάφεραν να πλησιάσουν το κτίριο, σπάζοντας ένα τζάμι και εισβάλλοντας μέσα.

Μόλις έγινε αυτό γνωστό, δόθηκε αμέσως εντολή εκκένωσης, με τους γερουσιαστές να διαφεύγουν, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να τους επιτεθούν. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, προχώρησαν σε βανδαλισμούς, ακόμη και σε πλιάτσικο, καθώς άρπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X