ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι... περίεργοι κανόνες σε παραλίες της Ισπανίας, προκαλούν γέλιο

Πρόστιμο αν απλώσεις την πετσέτα σου και φύγεις

Πρόστιμο σε όσους ουρούν μέσα στη θάλασσα θα επιβάλλει η πόλη Βίγκο της Ισπανίας από το φετινό καλοκαίρι. Για την ακρίβεια, το δημοτικό συμβούλιο στο Βίγκο της Γαλικίας ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει τη «φυσιολογική εκκένωση στην παραλία ή στη θάλασσα», επιβάλλοντας πρόστιμο 750 ευρώ.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η δημόσια ούρηση σε περιοχές της παραλίας έχει χαρακτηριστεί ως «μικρή παράβαση» και «παράβαση των κανόνων υγιεινής».

Μικρή παράβαση θεωρείται επίσης το να απλώσεις την πετσέτα σου στην παραλία και να φύγεις, όπως και το barbeque στις παραλίες. Οι αξιωματούχοι έχουν επίσης απαγορεύσει τη χρήση σαπουνιού ή σαμπουάν μέσα στη θάλασσα, αλλά και το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών.

Σε άλλα μέρη της Ισπανίας, αν εντοπιστεί κάποιος να πηγαίνει από την παραλία στον δρόμο φορώντας μόνο το μαγιό του, τότε του επιβάλλεται πρόστιμο ύψος 289 ευρώ. Eπίσης, ο γυμνισμός σε παραλίες που δεν επιτρέπεται φέρει πρόστιμο 718 ευρώ.

Οι ιθύνοντες των περιοχών υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο στους παραθεριστές ότι η παραβίαση των νέων κανόνων που αποσκοπούν στην πάταξη της συμπεριφοράς σε κατάσταση μέθης μπορεί να τους κοστίσει πρόστιμα μεταξύ 100 ευρώ και 3.000 ευρώ.

Το καταστατικό θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 18 Ιουλίου και στόχος είναι η διατήρηση της καθαριότητας και της ηρεμίας στις παραλίες και τις ακτές.

Οι αντιδράσεις στις συγκεκριμένες αποφάσεις ήταν πολλές με αρκετούς χρήστες στα social media να μιλούν για αδυναμία εφαρμογής του μέτρου. Αρκετοί ήταν εκείνοι που γέλασαν με τις ανακοινώσεις και άλλοι τόνισαν πως μέτρα πρέπει να παρθούν, διότι η κατάσταση στις ισπανικές παραλίες συχνά ξεφεύγει.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ομάδα ιδιοκτητών εστιατορίων στο νησί της Μαγιόρκα σε συνεργασία με τις αρχές της Πάλμα, ανακοίνωσαν πως θα απαγορεύσουν την εμφάνιση με αμάνικα μπλουζάκια στους άντρες ή στράπλες τοπ στις γυναίκες, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις απρεπείς αντιδράσεις μεθυσμένων τουριστών. Μαγιό, καπέλα και αξεσουάρ που προωθούν εταιρείες αλκόολ ή έχουν συνδέσει το brand τους με τέτοιες θα απαγορεύονται επίσης.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X