ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι γνωστοί Έλληνες στη «μαύρη ατζέντα» του Έπσταϊν

Στη «μαύρη» τηλεφωνική ατζέντα του Έπσταϊν περιλαμβάνονται 1.971 ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων και αρκετών επιφανών Ελλήνων

Την ώρα που στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν περίπου 40 από τα 250 σφραγισμένα έγγραφα που συνδέονται με τον καταδικασμένο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων και σωματεμπορίας Τζέφρι Έπσταϊν και στα οποία περιλαμβάνεται πλήθος ονομάτων από celebrities και ηθοποιούς μέχρι πολιτικούς, έχουν διαρρεύσει στοιχεία και από την ατζέντα του χρηματιστή, η οποία όμως δεν περιλαμβάνεται στα δικαστικά έγγραφα.

Στη «μαύρη» τηλεφωνική ατζέντα του Έπσταϊν, η οποία είναι γνωστή ως «little black book», περιλαμβάνονται τα ονόματα βασιλιάδων, πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων.

Στην ατζέντα των 92 σελίδων περιλαμβάνονται 1.971 ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων και αρκετών επιφανών Ελλήνων όπως του Παύλου Γλύξμπουργκ, του Κωνσταντίνου Νιάρχου, του Δημήτρη Γουλανδρή, της Δήμητρας Λαλαούνη, καθώς και μελών της οικογένειας Μαυρολέων, αλλά και γόνων βασιλικών οίκων.

Η συγκεκριμένη ατζέντα ήταν ένα βιβλίο διευθύνσεων που διατηρούσε ο Έπσταϊν από το 2004.

Το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ εντοπίζεται στη σελίδα 23 της ατζέντας. Εκτός από το όνομα αναφέρεται ο τίτλος του και η προσφώνηση που χρησιμοποιεί, καθώς και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία Ivory Capital Group LLC που ίδρυσε το 1998, καθώς και αμερικανικοί αριθμοί τηλεφώνου, αλλά όχι κάποια διεύθυνση.

Η σελίδα 23 από τη «μαύρη ατζέντα» του Έπσταϊν

Τα άλλα ονόματα της λίστας

Στην ίδια σελίδα αναφέρεται και το όνομα της πριγκίπισσας Όλγας με την ένδειξη (Ελλάδα) και ένα τηλέφωνο των ΗΠΑ αλλά και το όνομα του Δημήτρη Γουλανδρή με τρία τηλέφωνα, δύο ΗΠΑ και ένα Ινδία.

Στη σελίδα 31 συναντάει κανείς το τηλέφωνο της Δήμητρας Λαλαούνη με μία διεύθυνση κατοικίας στη Νέα Υόρκη και ένα τηλέφωνο ΗΠΑ.

Στις σελίδες 35-36 υπάρχουν τα τηλεφώνα αρκετών μελών της οικογένειας Ματρολέων, ενώ τέλος, στη σελίδα 40 συναντάει κανείς το τηλέφωνο του Κωνσταντίνου Νιάρχου με διεύθυνση στο Λονδίνο και τρία τηλέφωνα, δύο Ηνωμένου Βασιλείου και ένα Ελβετίας.

Στον ίδιο κατάλογο βρίσκονται και τηλέφωνα άλλων μελών βασιλικών οικογενειών όπως του πρίγκιπα Μιχαήλ της Γιουγκοσλαβίας, της πριγκίπισσας Φιριάλ της Ιορδανίας, του πρίγκιπα Χάινριχ Φίρστενμπεργκ, αλλά και του πρίγκιπα Αντριου και της πρώην συζύγου του Σάρα Φέργκιουσον.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η αναφορά των ονομάτων στη λίστα δεν υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες ή ότι εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση Έπσταϊν, ούτε αποτελεί ένδειξη για τέλεση κάποιου αδικήματος και μπορεί απλώς τα τηλέφωνα να βρέθηκαν συμπρωματικά στην ατζέντα.

Σύμφωνα με το Business Insdider, επικαλούμενο το Gawker, που ήταν το πρώτο που δημοσίευσε το «black book», η συγκεκριμένη ατζέντα ήταν ένα βιβλίο διευθύνσεων που διατηρούσε ο Έπσταϊν από το 2004 και όχι ένας κατάλογος όσων εμπλέκονται σε αδικήματα, ωστόσο αποτέλεσε κλειδί για την κατανόηση των εγκλημάτων του χρηματιστή από τους ερευνητές.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση