ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ρόλος του Τούρκου που συνελήφθη - Ήταν το «καρφί» που οδήγησε στη σφαγή τους έξι

Οι έξι είχαν έρθει στην Ελλάδα για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου

Στην παγίδα θανάτου, όπου τους έστησαν καρτέρι, πήγαν οικειοθελώς οι 6 Τούρκοι «Ντάλτον», ενώ ο 32χρονος ομοεθνής τους, που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» δύο ώρες μετά το μακελειό στη Λούτσα, φαίνεται ότι ήταν το «καρφί» που τους οδήγησε εκεί, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 32χρονος «φίλος» των θυμάτων φαίνεται πως ήταν μαζί τους στο οίκημα που είχαν νοικιάσει στη Λούτσα ή αυτός που τους παρέλαβε για να τους παρασύρει στον δρόμο του θανάτου. Σύμφωνα με υλικό από κάμερες που έχει στη κατοχή της η Αστυνομία, τα θύματα ακολούθησαν με την θέλησή τους τον άνδρα από το σπίτι που διέμεναν. Εκείνη τη στιγμή, τους ακολουθούσε το μαύρο τζιπ με τους 4 εκτελεστές. Μόλις έφθασαν στον αδιέξοδο δρόμο, δέχθηκαν «βροχή» τα πυρά των δολοφόνων. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι «Ντάλτον» είχαν έρθει στην Ελλάδα για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου

Πληροφορίες που έχουν έρθει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως οι έξι «Ντάλτον» είχαν έρθει στην χώρα μας για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου κατά στόχων που ανήκουν σε εγκληματική ομάδα που δρα στην Ελλάδα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 6 Τούρκοι είχαν υποβάλει αιτήσεις χορήγησης βίζας στις ελληνικές αρχές πριν από αρκετούς μήνες. Και οι 6 αιτήσεις των θυμάτων είχαν απορριφθεί, ενώ πιθανότατα είχαν έρθει τμηματικά στην Ελλάδα είτε οδικώς είτε αεροπορικώς

Πληροφορίες λένε πως οι Τούρκοι ήθελαν τον Αύγουστο να ταξιδέψουν από την Κεφαλλονιά στην Ιταλία, πιθανότατα για να συναντήσουν τον Τούρκο αρχιμαφιόζο και «εγκέφαλο» της συμμορίας, Μπαρίς Μπογιούν.

Τα κρησφύγετα των Τούρκων, η προδοσία και η εκτέλεση

Οι έξι «Ντάλτον» συμμετείχαν στη διπλή δολοφονία αντιπάλων μαφιόζων στις Γαλλικές Άλπεις, και μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα, πληροφορίες έλεγαν πως διέμεναν σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο από τις 3 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, κάτι όμως που τελικά δεν ισχύει.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται δύο κρησφύγετα των Τούρκων θυμάτων, το ένα στη περιοχή της Λούτσας που έγινε το μακελειό και το άλλο ένα ξενοδοχείο στο Παλαιό Φάληρο, στο οποίο φαίνεται να διέμεινε και ο 32χρονος Τούρκος συλληφθείς, ενώ το δωμάτιο «χτένισαν» άνδρες της Αστυνομίας την Τετάρτη.

Ο κρατούμενος από τις Αρχές είχε ως «έδρα» το ξενοδοχείο στο Παλαιό Φάληρο, σε απόσταση αναπνοής από την Παραλιακή.

*To ξενοδοχείο όπου έμενε ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Τα θύματα «μετακόμισαν» μετά στο οίκημα της Λούτσας, μισθώνοντάς το από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, που ήταν και η ημέρα της εκτέλεσής τους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις πλαστές ταυτότητες φαίνεται να της προμήθευσε ο 32χρονος συμπατριώτης τους που συνελήφθη αργότερα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι ο 32χρονος S.D., «πατούσε» σε διπλό ταμπλό, ώσπου διάλεξε «στρατόπεδο». Ο 32χρονος «αρουραίος», φέρεται να είχε υποσχεθεί στα θύματα πως θα τους βοηθούσε να ταξιδέψουν από Ελλάδα για Τουρκία. Μόλις τους έδωσε το «οκ», οι 6 Τούρκοι μπήκαν στο αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζουν την τραγική μοίρα τους. Την κατάλληλη στιγμή, ο 32χρονος προδότης, ενημέρωσε τους εκτελεστές να κινηθούν στο τυφλό σημείο όπου «γάζωσαν» με πάνω από 60 σφαίρες τα θύματα.

Τα κινητά τηλέφωνα και τα βίντεο από κάμερες θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι οι κάλυκες και οι βολίδες που βρέθηκαν στο σημείο του μακελειού, προήλθαν από τέσσερα όπλα, τα δύο είναι πιστόλια.

Η ταυτοποίηση των θυμάτων της ενέδρας έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Τα θύματα είναι Τούρκοι υπήκοοι, πέντε εκ των οποίων έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε δώσει στα θύματα.

Χρήσιμα στοιχεία θα προκύψουν από τα επτά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των θυμάτων, για την πορεία των ερευνών όπως και το βιντεοληπτικό υλικό από το οίκημα που διέμεναν.

Σιγή ιοχθύος από τον 32χρονο Τούρκο

Ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος», σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη. Το εισιτήριό του εκδόθηκε στην Τουρκία, μια ώρα μετά το μακελειό στη Λούτσα. Στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας. Μέχρι στιγμής ο 32χρονος Τούρκος τηρεί αρνητική στάση και δεν είναι συνεργάσιμος με τις ελληνικές Αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση