ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκτός ελέγχου ο Πούτιν - Θέτει σε επιφυλακή τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις

«Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει… να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση»

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να τεθούν οι ρωσικές πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έπειτα από «επιθετικές δηλώσεις» του ΝΑΤΟ, γράφει το Sputnik. 

Πριν λίγες ημέρες ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε εμμέσως απειλήσει για χρήση πυρηνικών όπλων λέγοντας πως αν επέμβει η Δύση, θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ».

«Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας» είπε το ο Πούτιν στο διάγγελμά του, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε την «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Αναφορά στην πυρηνική «επιλογή» του Πούτιν έκανε και το Politico σημειώνοντας ότι από τη μέρα που που ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στο Ντονμπάς ως ανεξάρτητα κράτη, κατά παράβαση του Καταστατικού του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων βρίσκεται στο προσκήνιο.

Πηγή: protothema 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση