ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ΟΗΕ για την επίθεση στο Τσερνίχιβ (vids)

«Αποτρόπαιες οι επιδρομές θανάτου, όταν άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα ή στην εκκλησία»

Ο ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα την «ειδεχθή» -όπως την χαρακτήρισε- ρωσική πυραυλική επίθεση με στόχο αμάχους στο κέντρο του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 110, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Είναι αποτρόπαιο να επιτίθεται κανείς στην κεντρική πλατεία μιας μεγάλης πόλης το πρωί, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα, κάποιοι πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν μια θρησκευτική γιορτή», τόνισε σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία, Ντενίζ Μπράουν.

«Καταδικάζω αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο ρωσικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας, που προκαλεί θάνατο, μαζική καταστροφή και αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες», είπε η ίδια. «Πρέπει να σταματήσει».

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε Πολυτεχνείο και θέατρο στο Τσερνίχιβ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει ότι κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν έγινε η επίθεση, ενώ τουλάχιστον 12 από τους τραυματίες είναι παιδιά. Από το σύνολο των τραυματιών, οι 25 νοσηλεύονται.

Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί πέντε νεκροί, ωστόσο ένα εξάχρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύ,ατα στο νοσοκομείο και κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα μαζί με το άψυχο σώμα μιας γυναίκας που εντοπίστηκε, ανέβασαν τον συνολικο αριθμό στους επτά.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση