ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα γκάφα Μπάιντεν - Συνάντησε τη Γιούλια Ναβάλναγια και μετά την αποκάλεσε... Γιολάντα

Νέα γκάφα από τον Αμερικανό πρόεδρο

Με τη χήρα του εκλιπόντος Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι συναντήθηκε εχθές, Πέμπτη, στην Καλιφόρνια ο Τζο Μπάιντεν, ωστόσο φαίνεται πως δεν κατάφερε να συγκρατήσει στη μνήμη του το όνομα της, αφού σε δήλωση που έκανε αργότερα σε δημοσιογράφους την αποκάλεσε «Γιολάντα» αντί για «Γιούλια».

Σύμφωνα με τη New York Post, η συνάντηση του Μπάιντεν με τη Γιούλια Ναβάλναγια και την κόρη της Ντάσα προσέφερε την πρώτη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται η χήρα του Ναβάλνι, έξι ημέρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 47χρονου δικηγόρου σε φυλακή της Αρκτικής.

«Σήμερα το πρωί είχα την τιμή να συναντηθώ με τη σύζυγο και την κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι, που ήταν προφανώς ένας άνθρωπος με απίστευτο θάρρος. Είναι εκπληκτικό πόσο του μοιάζουν σε αυτό η σύζυγος και η κόρη του» είπε ο 81χρονος Μπάιντεν σε ρεπόρτερ στο Σαν Φρανσίσκο. «Αύριο Θα ανακοινώσουμε τις κυρώσεις κατά του Πούτιν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον θάνατό του. Όμως ένα πράγμα που μου έγινε σαφές είναι ότι η Γιολάντα θα συνεχίσει τον αγώνα που είχε ξεκινήσει. Οπότε δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω», συνέχισε ο «επιρρεπής σε γκάφες» πρόεδρος, όπως τον αποκαλεί η αμερικανική εφημερίδα.

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε το προφανές μπέρδεμα των ονομάτων.

Ο Μπάιντεν επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων - 86%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC/Ipsos που δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου - πιστεύει ότι είναι πολύ μεγάλος για να παραμείνει στην προεδρία ακόμα μια τετραετία.

Η 47χρονη οικονομολόγος Γιούλια Ναβάλναγια, που υπήρξε παντρεμένη για περισσότερα από 20 χρόνια με τον Ρώσο ακτιβιστή, θεωρείται ευρέως ως πιθανή διάδοχος του συζύγου της στην πρωτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη Ρωσία. Η Ντάσα Ναβάλναγια είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Σε ανακοίνωσή του λίγο μετά την ιδιωτική τους συνάντηση, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν «εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια» στις γυναίκες «για την τρομερή τους απώλεια». Ο Μπάιντεν «εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του για ... το εξαιρετικό θάρρος του Ναβάλνι και τον αγώνα του κατά της διαφθοράς, για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία στην οποία το κράτος δικαίου ισχύει εξίσου για όλους», ανέφερε η δήλωση.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση