ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο γυναικολόγος με τα «μακριά δάχτυλα» βρήκε ότι φταίει η... πρώην

Για σκευωρία σε βάρος του για λόγους αντεκδίκησης μιλά ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος γυναικών

Ο γυναικολόγος από τη Ρόδο που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε πάνω από 15 γυναίκες, κάποιες εκ των οποίων τον κατηγορούν μέχρι και για βιασμό, επιρρίπτει ευθύνες στην πρώην ερωμένη του, την οποία κατηγορεί για μεθόδευση της υπόθεσης με σκοπό την εξόντωσή του προκειμένου να τον εκδικηθεί επειδή διέκοψε σχέσεις μαζί της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του γυναικολόγου από τη Ρόδο, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά και να ασελγούσε εις βάρος ασθενών του φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ».

Η υπόθεση του γυναικολόγου με τα «μακριά δάχτυλα» και το «ανοιχτό παντελόνι» έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία και συνεχίζει να απασχολεί. Εντός των προσεχών ημερών η δικογραφία αναμένεται να κλείσει και να σταλεί στην Εισαγγελία Ρόδου για την άσκηση των διώξεων και το μόνο που απομένει είναι να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του γιατρού.

«Ενας καλός γιατρός», όπως τον περιγράφουν οι συνάδελφοί του, με «περίεργα γούστα» και «ακόρεστες ορμές», σύμφωνα με άλλους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι «ξέραμε καιρό για τη δράση του». Τα θύματα πήραν μεγάλη ψυχική δύναμη και θάρρος απο το τσουνάμι μηνύσεων που ακολούθησε μετά την πρώτη εις βάρος του καταγγελία κι έτσι αποφάσισαν να τον καταγγείλουν με τη σειρά τους για όσα διέπραξε, όπως ισχυρίζονται, εις βάρος τους ο μηνυόμενος.

Θυμίζουμε ότι στο περιεχόμενο των μηνύσεων οι περιγραφές των εναγουσών ήταν τόσο σοκαριστικές που ούτε δικηγόροι με μεγάλη πείρα στο Ποινικό Δίκαιο θα τις απέδιδαν όπως θα έφταναν στα αυτιά τους.
Αξιοσημείωτα είναι και τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των θυμάτων του γυναικολόγου. Εμφανισιακά δεν μοιάζουν μεταξύ τους, ούτε και ηλικιακά. Εχουν όμως ένα κοινό στοιχείο: όλες τους είναι αδύναμες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Γυναίκες που πολύ δύσκολα θα έμπαιναν στη διαδικασία να ψαχτούν, να διαμαρτυρηθούν, να καταγγείλουν.

«Αραγε ποιον θα πίστευαν εάν τους έλεγα ότι είχα πέσει θύμα του; Εμένα ή τον γιατρό;» ήταν μία από τις πιο συνήθεις εκφράσεις στις μαρτυρίες των θυμάτων του.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο γιατρός φέρεται να εισέπραττε ηδονή από την αντίσταση που προέβαλλαν οι εξεταζόμενες. Τον ερέθιζε το γεγονός ότι προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν ενώ ήταν εγκλωβισμένες στην καρέκλα της γυναικολογικής εξέτασης, μη μπορώντας να αντιληφθούν εξαρχής τον τρόπο που τους ψηλαφούσε εξαιτίας των αντικειμενικά δυσδιάκριτων ορίων που λογικά υφίστανται κατά τη διάρκεια αυτής. Οταν, λοιπόν, φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα είναι ο λόγος των καταγγελλουσών ενάντια σε εκείνον του γυναικολόγου, με τους μάρτυρες να παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Μπορεί οι εν λόγω γυναίκες να μη βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον γιατρό ακριβώς τη στιγμή που συνέβησαν τα περιστατικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το συζήτησαν με συγγενικά και στενά φιλικά τους πρόσωπα και μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν με αυτά και μέσω των social media, όπου τα πάντα καταγράφονται με ακριβείς ημερομηνίες και ώρες. Αυτό πάντως που θα εξετάσει την αξιοπιστία των καταγγελιών και των μαρτύρων και θα κρίνει αν ο γυναικολόγος πρέπει να διωχθεί ποινικά είναι μόνο το δικαστήριο.

Διαφορετική διάσταση

Ο γυναικολόγος, πάντως, στις γραπτές του εξηγήσεις ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες ασθενείς του. Θεωρεί ότι είναι θύμα σκευωρίας σε μια υπόθεση που μεθοδεύτηκε από την πρώην ερωμένη του, την οποία κατονομάζει στην κατάθεσή του. Εκείνη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έσυρε τον χορό των δήθεν κακοποιημένων από αυτόν γυναικών επειδή της ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψει σχέσεις μαζί της τον περασμένο Φεβρουάριο. Την παρουσιάζει σαν γυναίκα-αράχνη που μέσα στην απόγνωσή της λόγω του χωρισμού τους, ύφανε τον ιστό της με τέτοιο τρόπο ώστε να τον εγκλωβίσει σε μια δίνη ανυπόστατων καταγγελιών με στόχο να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην τιμή και την υπόληψή του. Πως ήθελε να τον εκδικηθεί πάση θυσία, ανεξαρτήτως κόστους.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, «η μεθοδευμένη και οργανωμένη αυτή εξόντωσή μου πήγαζε και από το γεγονός ότι ενώ οι καταγγέλλουσες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, τις υποθέσεις τους ανέλαβαν δύο συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία με στόχο να υπάρξει μια κοινή υπερασπιστική γραμμή».

Ο γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύει ότι ο πραγματικός σκοπός των μηνυτριών του, εκτός από την εξόντωσή του, είναι και οικονομικός, καθώς προτίθενται να καταθέσουν και αγωγές αποζημίωσης από το νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Σύμφωνα με πρόσωπα από το περιβάλλον του γυναικολόγου, η όλη ιστορία ξεκίνησε από ένα από τα πρώτα φερόμενα ως θύματά του, η οποία είχε επισκεφτεί συνολικά 4-5 φορές το ιατρείο του προτού προβεί στην αβάσιμη, όπως υποστηρίζουν, καταγγελία της. Αυτή η γυναίκα, λένε, είναι η πρώην ερωμένη του. Σε εκείνη αποδίδουν και τη δημιουργία ομάδας στο Facebook, μέσω της οποίας απεύθυνε κάλεσμα σε άλλες γυναίκες με σκοπό να προχωρήσουν και αυτές σε ψευδείς καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυναικολόγος φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ότι οι πόρτες των ιατρείων του νοσοκομείου όπου εργάζεται είναι ανοιχτές και προσβάσιμες στο νοσηλευτικό προσωπικό και πως μέχρι σήμερα έχει εξετάσει 30.000 γυναίκες χωρίς να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, ούτε ένα παράπονο, ούτε μια καταγγελία εις βάρος του, με εξαίρεση βέβαια τις 15 μηνύσεις που έχουν κατατεθεί. Επικαλείται δε την άψογη πολιτεία του ως γιατρού, βάσει των ετήσιων εκθέσεων αξιολόγησής του από το 2009 έως το 2018.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην κατάθεσή του και για τις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των ραντεβού με τις ασθενείς του. Υποστηρίζει λοιπόν ότι όλες οι γυναικολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ο τρόπος εξέτασης γίνεται κυρίως με ψηλαφίσεις του γιατρού στο σώμα των ασθενών και πως στον χώρο δεσπόζει η υπερυψωμένη γυναικολογική καρέκλα.

Αυτή η πόρτα, λένε συνάδελφοι του γιατρού που μίλησαν στο «ΘΕΜΑ», δεν κλειδώνει και είναι πάντα ανοιχτή για τις νοσηλεύτριες, καθώς το ιατρείο είναι ακριβώς δίπλα στο γραφείο των νοσοκόμων. Μάλιστα ο γιατρός ισχυρίζεται ότι η πρώτη μηνύτρια και ερωμένη του είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική και πως για να μην επωμιστεί της συνέπειες της «εγκληματικής της συμπεριφοράς» αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. Υποστηρίζει, δε, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, απειλώντας με μηνύσεις όλες τις καταγγέλλουσες, επαναλαμβάνοντας ότι έχει πέσει θύμα μιας απίστευτης πλεκτάνης που ως σκοπό έχει την προσωπική του εξόντωση επειδή διέκοψε σχέσεις με την πρώην ερωμένη του.

Η πρώτη καταγγελία

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η πρώτη καταγγελία εις βάρος του γυναικολόγου έγινε από μια 55χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά δύο εγγονιών και ήταν η αφορμή για τον καταιγισμό μηνύσεων που ακολούθησαν κατά του γιατρού.

Η μήνυση υποβλήθηκε στις 31 Αυγούστου και το περιστατικό είχε συμβεί την 1η Ιουνίου 2020, όταν και επισκέφτηκε τον εν λόγω γιατρό για να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η 55χρονη στην καταγγελία της: «Αρχισε λοιπόν η εξέταση, η οποία περιέργως έγινε όλη με το χέρι και καθόλου δεν χρησιμοποίησε κολπικό υπέρηχο. Αυτό αρχικά μου κίνησε την περιέργεια γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανα εξέταση μετά την αφαίρεση της μήτρας μου. Τότε τον ρώτησα, “γιατρέ, αφού δεν έχω μήτρα, χρειάζεται να κάνουμε κολπικό υπέρηχο;”. Μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται και ότι μπορεί να καταλάβει με το χέρι του αν υπάρχει κάποια επιπλοκή, δηλαδή μόνο με την ψηλάφηση της κολπικής περιοχής. Εγώ βέβαια, έχοντας εμπιστοσύνη στον ιατρό και αφού τελούσα υπό την καθοδήγησή του για το πώς πρέπει να γίνει η εξέταση αρχικά δεν αντέδρασα, πέρα από το να κάνω την ανωτέρω ερώτηση».

Ομως ο γυναικολόγος συνέχισε απτόητος το... έργο του, βάζοντας σχεδόν όλο το χέρι του στην κολπική περιοχή. Η 55χρονη, λόγω της δυσφορίας που ένιωθε, είχε ψηλά το κεφάλι και ενίοτε έκλεινε τα μάτια της. Μετά από λίγο άρχισε να παραπονιέται για τη διάρκεια της εξέτασης αλλά και για τη δυσφορία που ένιωθε, με τον γιατρό να της συστήνει υπομονή. Τότε ήταν που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, παρεκτράπη εντελώς.

«Αρχισε ενώ είχε το ένα χέρι του μέσα στον κόλπο μου να μου θωπεύει με το άλλο τους μαστούς με πίεση και δύναμη, ενώ δεν είχα πάει για ψηλάφηση και ενοχλήσεις στο στήθος μου», θα πει και θα προσθέσει παρακάτω: «Αρχισε να με θωπεύει έντονα και πολύ γρήγορα με τα δάχτυλά του στην κλειτορίδα μου. Εγώ εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα και του λέω με έντονο ύφος: “Γιατρέ, τι κάνετε εκεί; Εξέταση είναι αυτή;”».

Ο γιατρός προσπάθησε πάλι να την καθησυχάσει, όμως η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε όριο, ο ίδιος ήταν εκτός ελέγχου και συνέχισε να θωπεύει την 55χρονη παρά τις εκκλήσεις της να σταματήσει:«Αφού ένιωθα έντονη δυσφορία, του επαναλαμβάνω με έντονο ύφος και με υψωμένο τον τόνο της φωνής μου: “Γιατρέ, τι κάνετε εκεί; Εξέταση είναι αυτή; Τι προσπαθείτε να με κάνετε;”».

Τότε εκείνη τον κλώτσησε και, όπως προσπάθησε να σηκωθεί, είδε ότι το παντελόνι του ήταν ανοιχτό και το γεννητικό του όργανο σε στύση. Ακολούθησε πανικός, καθώς η 55χρονη βγήκε έξαλλη από το ιατρείο του, ενημερώνοντας άλλους γιατρούς για το τι είχε συμβεί. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, βρήκε τη δύναμη να καταθέσει μήνυση εναντίον του γιατρού με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ή να το έχει ήδη πράξει εις βάρος άλλων γυναικών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X