ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Φλόιντ και ο αστυνομικός είχαν τσακωθεί όταν εργάζονταν σε κλαμπ ως security

Πρώην συνάδελφος αποκαλύπτει

Ο Τζορτζ Φλόιντ και ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο λευκός αστυνομικός που γονάτισε επί σχεδόν εννέα λεπτά στο λαιμό του, προκαλώντας τον θάνατό του είχαν τσακωθεί στο παρελθόν όταν εργάζονταν ως φύλακες σε κλαμπ της Μινεάπολης, αποκαλύπτει ένας πρώην συνάδελφός τους.

Ο Ντέιβιντ Πίνεϊ έχει εργαστεί ως φύλακας μαζί με τον 46χρονο Φλόιντ και τον Τσόβιν, που κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο κλαμπ El Nuovo Rodeo πέρυσι κι όπως είπε στο CBS News, η αιτία του τσακωμού τους ήταν ότι ο πρώην αστυνομικός ήταν «εξαιρετικά επιθετικός». «Έχει πολλά να κάνει με την εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά του Ντέρεκ με κάποια από τα αφεντικά εκεί, πράγμα που προκαλούσε προβλήματα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Πίνεϊ, ο αστυνομικός, εις βάρος του οποίου είχαν γίνει άλλες 18 καταγγελίες στο παρελθόν γνώριζε πολύ καλά τον Αφροαμερικανό και πιθανότατα ήξερε ποιος ήταν ο Φλόιντ όταν έσπευσε να συνδράμει συναδέλφους του να τον συλλάβουν στις 25 Μαΐου.

Η ιδιοκτήτρια του κλαμπ, Μάγια Σανταμαρία, επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Φλόιντ και ο Τσόβιν είχαν εργαστεί εκεί. «Ο Τσόβιν ήταν ο φύλακάς μας όταν ήταν εκτός υπηρεσίας στα 17 χρόνια λειτουργίας του κλαμπ», είπε σε τοπικό δίκτυο τον Μάιο. Σε άλλες δηλώσεις της στο CBS η Σανταμαρία υποστήριξε ότι κατά τη γνώμη της ο Τσόβιν «φοβόταν» γενικώς τους Αφροαμερικανούς, ήταν ευερέθιστος και είχε την τάση να υπεραντιδρά σε διάφορες καταστάσεις. «Όταν σημειωνόταν κάποιος καβγάς αμέσως έβγαζε έξω το σπρέι πιπεριού και ψέκαζε τους πάντες, έστω κι αν εγώ ένιωθα ότι δεν ήταν αναγκαίο κάτι τέτοιο». Η επιχείρηση πουλήθηκε πρόσφατα και το κτίριο, που έχει μείνει χωρίς ρεύμα λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων, απέχει μόλις δύο τετράγωνα από το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης που πυρπόλησαν διαδηλωτές λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού.

Ο «αγαθός γίγαντας», όπως αποκαλούν αμερικανικά ΜΜΕ τον Φλόιντ, κηδεύτηκε χθες στο Χιούστον κι ετάφη δίπλα στη μητέρα του. Ο δολοφόνος αστυνομικός αποπέμφθηκε από το Σώμα προτού συλληφθεί και του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία β΄βαθμού.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση