ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο αριθμός των νεκρών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη

Ο αριθμός των νεκρών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη αυξάνεται συνεχώς, με την Ευρώπη να αποτελεί την πλέον πληγείσα ήπειρο.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό, και σχεδόν τα τρία τέταρτα των νεκρών εντοπίζονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά, έχουν καταγραφεί 60.457 θάνατοι, εκ των οποίων 44.132 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα πεντάχρονο παιδί περιλαμβάνεται στα τελευταία θύματα στη Βρετανία, η οποία απαριθμεί πάνω από 4.000 νεκρούς.

Με 14.681 θανάτους, η Ιταλία είναι η χώρα που μετρά τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο, ακολουθεί η Ισπανία με 11.744, οι ΗΠΑ με 7.159, η Γαλλία με 6.507 και η Βρετανία με 4.313.

Όσον αφορά τα κρούσματα, περισσότερο από ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα περιστατικά του COVID-19 έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως, τα περισσότερο από τα μισά στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αντανακλά μόνο ένα μέρος του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς πολλές χώρες κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις μόνο στις περιπτώσεις που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Πηγή: sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X