ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκρός ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας από πτώση ελικοπτέρου

Τουλάχιστον άλλοι 17 νεκροί

Δεκαοχτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και η ηγεσία του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου στο ανατολικό Κίεβο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε έναν παιδικό σταθμό στο Μπρόβαρυ, προάστιο της πρωτεύουσας, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι και ο αναπληρωτής του, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

Ο Oleksiy Kuleba, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε: "Στην πόλη Μπρόβαρυ, ένα ελικόπτερο έπεσε κοντά σε ένα νηπιαγωγείο και ένα κτίριο κατοικιών".

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν εξακριβωθεί.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου, Ολέξι Κουλέμπα είχε δηλώσει ότι ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο με κατοικίες. Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτός των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, δέκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Βίντεο από το σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο

Ασθενοφόρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον Κουλέμπα.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Suspilné, δήλωσε επίσης ότι «πυρκαγιά ξέσπασε» την ώρα του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για το τι προκάλεσε την τραγωδία.

Μετά τη συντριβή ξέσπασε φωτιά κοντά στο νηπιαγωγείο και παιδιά και το προσωπικό απομακρύνθηκαν από το κτίριο. Συντρίμμια από το ελικόπτερο ήταν ορατά έξω από ένα φλεγόμενο κτίριο. Ήταν σκοτεινά και επικρατούσε ομίχλη την ώρα της συντριβής και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο χτύπησε το νηπιαγωγείο πριν συντριβεί κοντά σε ένα κτίριο κατοικιών.

Ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις έδωσαν μάχες για τον έλεγχο του Μπροβάρι στα πρώτα στάδια της εισβολής της Μόσχας, έως ότου τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν στις αρχές Απριλίου. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έκαναν καμία αναφορά σε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Εικόνα από τις προσπάθειες της ομάδας διάσωσης 

Ζελένσκι: Τρομερή τραγωδία, ανείπωτος πόνος

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τη λύπη του για την «τρομερή τραγωδία» και τον «ανείπωτο πόνο» του για τη συντριβή σήμερα ελικοπτέρου κοντά στο Κίεβο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

«Σήμερα μια τρομερή τραγωδία σημειώθηκε στο Μπρόβαρι», μεγάλη πόλη που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Κιέβου, σημείωσε ο Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Telegram.

«Ο πόνος είναι ανείπωτος. Το ελικόπτερο κατέπεσε στους χώρους νηπιαγωγείου», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση