ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα βίντεο για χρήση νοσοκομείων από τη Χαμάς - Βρέθηκαν οπλοστάσια σε σπίτια

«Η Χαμάς εκμεταλλεύεται νοσοκομεία για τρομοκρατικούς σκοπούς»

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα με τρομοκράτες της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο Σέιχ Χαμέντ στη Γάζα.

«Η Χαμάς συνεχίζει να βλάπτει σκόπιμα τους αμάχους στη Γάζα εκμεταλλευόμενη νοσοκομεία για τρομοκρατικούς σκοπούς» αναφέρει το Ισραήλ σε ανάρτησή του στα social media, δημοσιεύοτας παράλληλα βίντεο.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στις ισραηλινές δυνάμεις:

Επίσης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού Αντιναύαρχος Daniel Hagari αποκάλυψε νέες πληροφορίες και στοιχεία που δείχνουν τη χρήση ιατρικών εγκαταστάσεων στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς για τρομοκρατικούς σκοπούς, παρουσιάζοντας βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο από το νοσοκομείο Σέιχ Χαμέντ, το οποίο λέει ότι συνδέεται με τα δίκτυα σήραγγας της Χαμάς.

Δείτε την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού:

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές ρουκετών μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα, παρουσάζοντας και ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο.

Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF): «Η Χαμάς ρισκάρει τις ζωές αθώων στη Γάζα»

Σε άλλη τους ανάρτηση, οι IDF γράφουν, δημοσιεύοντας παράλληλα ένα ηχητικό: «Είναι σαφές ότι η Χαμάς είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τις ζωές αθώων πολιτών στη Γάζα. Ο Ισραηλινός Στρατός αντιμετωπίζει αυτές τις προσπάθειες προειδοποιώντας τους κατοίκους της Γάζας να κινηθούν νότια και επιτρέποντας ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε ασφαλείς περιοχές στη νότια Γάζα».

Βρήκαν όπλα σε σπίτια

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι τα στρατεύματα της 551ης Ταξιαρχίας που σάρωναν σπίτια στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα, βρήκαν δεκάδες όπλα, εξοπλισμό και υλικό πληροφοριών.

Οι IDF αναφέρουν ότι η κρύπτη περιλάμβανε τουφέκια εφόδου, υποπολυβόλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, προστατευτικό εξοπλισμό και drones που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για τη ρίψη εκρηκτικών.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας σάρωσης της περιοχής του Μπέιτ Χανούν, δυνάμεις της 551ης Ταξιαρχίας εντόπισαν πολλά όπλα καθώς και υλικό πληροφοριών, σε κατοικίες στην περιοχή. Βρέθηκαν όπλα τύπου Καλάσνικοφ και ένα υποπολυβόλο, φυσίγγια, χειροβομβίδες, εκρηκτικά, προστατευτικός εξοπλισμός, οπλισμένα drones και βλήματα RPG. Μερικά από τα μέσα πολέμου καταστράφηκαν και μερικά μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για ερευνητικούς σκοπούς» δηλώουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, δημοσιεύοντας παράλληλα και φωτογραφίες από τα όσα βρήκαν.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση