ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NBC: Νεκρός ο γιoς του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Οι συνθήκες του θανάτου του και το αν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή, δεν είναι ακόμη σαφείς.

Νεκρός ισχυρίζονται ότι είναι ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει το δίκτυο οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που ζήτησαν ανωνυμία δήλωσαν ότι ο Χαμζά Μπιν Λάντεν – γιος του ηγέτη της τρομοκρατίας και ιδρυτής της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν – έχει σκοτωθεί. Οι συνθήκες του θανάτου του και το αν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή, δεν είναι ακόμη σαφείς.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν έκανε την τελευταία του δημόσια δήλωσή του στον διαδικτυακό βραχίονα της Αλ Κάιντα το 2018, απειλώντας με επίθεση τη Σαουδική Αραβία και απευθύνοντας έκκληση για την ανατροπή της μοναρχίας στη χώρα. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Ο Χαμζά μπιν Λάντεν (γνωστός και ως «Αμπού Μοάζ») γεννήθηκε το 1989 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αργότερα μετακόμισε με τον πατέρα και τη μητέρα του στο Σουδάν. Η μητέρα του, Καΐρια Σαμπάρ, που ήταν η τρίτη σύζυγος του Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε διδακτορικό στην παιδοψυχολογία και ήταν πρώην ακαδημαϊκή λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ στη Τζέντα. Ο Χαμζά ήταν το μόνο της παιδί με τον Οσάμα και εξαιτίας της έμαθε να μιλά πολλές γλώσσες. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Χαμζά και η μητέρα του πήγαν στο Ιράν, αφού, όπως αναφέρεται στην ανάλυση του ινστιτούτου, «είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το συγκεκριμένο θέμα». Εκεί η ιδεολογία του νεαρού μπιν Λάντεν διαμορφώθηκε από μέλη των Ταλιμπάν που ήταν επιφορτισμένα με την ασφάλειά του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X