ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο με το πρόσωπο που μίλησε ο πλοίαρχος του Blue Horizon

Του ζήτησε να τακτοποιηθούν όλα πριν επιστρέψει

Όσο κυλούν οι μέρες και το προανακριτικό υλικό της τραγικής υπόθεσης του Blue Horizon στο κάδρο εκτός από τον ύπαρχο έχει μπει με έντονα χρώματα και ο πλοίαρχος. Πρόκειται για τους δύο προφυλακισθέντες από τα συνολικά τέσσερα μέλη του πληρώματος εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Στο κάδρο και η πλοιοκτήτρια εταιρεία αφού από τους καταγεγραμμένους διαλόγους μέσω του «μαύρου κουτιού» της γέφυρας ακούγεται ο πλοίαρχος να συνομιλεί τηλεφωνικά σε κάποιο πρόσωπο, που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο και πιθανότατα είναι ανώτερός του, ζητώντας όλα να έχουν τακτοποιηθεί πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά. Είναι θέμα χρόνου οι αρχές να εντοπίσουν τον συνομιλητή του πλοιάρχου.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι συνήγοροι βρέθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας όπου σύμφωνα με πληροφορίες άκουσαν τις καταγεγραμμένες συνομιλίες παρουσία Λιμενικού και στη συνέχεια ζήτησαν και πήραν όλα τα στοιχεία που περιελάμβανε ο φάκελος της δικογραφίας προκειμένου να χαράξουν την υπερασπιστική γραμμή, Μάλιστα ενώ ήταν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι το περασμένο Σάββατο πήραν παράταση προθεσμίας κατά μία ημέρα και πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια ζήτησε από τις ανακριτικές αρχές να απομαγνητοφωνήσουν όλες τις συνομιλίες του έχουν καταγραφεί στο VTR (μαύρο κουτί).

Από τα λεγόμενα του καπετάνιου προκύπτει ότι γνώριζε ποιος ήταν ο άνθρωπος που είχε πνιγεί, όπως γνώριζε και ότι είχε εισιτήριο. Ωστόσο ζήτησε να τακτοποιηθεί το ζήτημα, πέντε λεπτά πριν επιστρέψει στο λιμάνι.

«Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε», λέει, ενώ μία μέρα πριν ο ύπαρχος είπε ότι νόμιζε πως το θύμα ήταν «μαύρος, Πακιστανός, που δεν είχε εισιτήρια».

Όμως ευθύνες φέρεται να έχει και ο Οργανισμός, όσες του αναλογούν αφού δεν υπήρχε κανείς όμως από την ασφάλεια του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, παρά το γεγονός πως τα δρομολόγια Πειραιάς – Κρήτη καλύπτονται από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, τον λεγόμενο ISPS. Ο κανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι περιοχές επιβίβασης και αποβίβασης πρέπει να είναι κλειστές περιμετρικά με φράκτη και να φυλάσσονται. Το ίδιο ισχύει και για τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας από όπου εκτελούνται δρομολόγια για την Ιταλία. και στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα για τα δρομολόγια με την Ιταλία.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση