ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο με ναυάγιο από την εποχή του Κολόμβου που βρέθηκε άθικτο! (vid)

Βρέθηκε σε σχεδόν άριστη κατάσταση

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ναυάγιο πλοίου στη Βαλτική, το οποίο μοιάζει σαν να βυθίστηκε χθες. Το πλοίο διατηρείται σε σχεδόν άριστη κατάσταση.

Το ναυάγιο βρίσκεται στα 24 μίλια από τις σουηδικές ακτές και ανακαλύφθηκε ενώ οι ερευνητές σάρωναν το βάθος του πάγου στη Βαλτική με συσκευή sonar.

Στη συνέχεια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον, με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας βρήκε ότι έχει παραμείνει σχεδόν ανέγγιχτο στο χρόνο.

Το πλοίο χρονολογείται στα τέλη του 15ου ή στις αρχές του 16ου αιώνα, δηλαδή στα χρόνια του Χριστόφορου Κολόμβου και του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Τα περισσότερα μέρη του πλοίου έχουν διατηρηθεί εξαιρετικά στο χρόνο, καθώς έχει ακόμα τα κατάρτια του, υπάρχουν ακόμα κάποια όπλα στο κατάστρωμα, ενώ έχει διατηρηθεί και κομμάτι της εξάρτησης του.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η έλλειψη οξυγόνου στα βάθη των πάγων βοήθησε ώστε τα ψάρια να μην επιτεθούν στο πλοίο και το διαβρώσουν.

Μόνο η πρύμνη έχει υποστεί κάποια διάβρωση, πιθανότατα λόγω του θαλασσινού νερού, το οποίο επηρέασε τα μέταλλα του πλοίου.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε το όνομα του πλοίου το οποίο ονόμασαν «Okänt Skepp», που στα σουηδικά σημαίνει «ανώνυμο πλοίο».

Πηγή: dailymail.co.uk

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X