ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μύκονος: Αστυνομικοί μοιράζουν μάσκες στους τουρίστες

Αγώνας δρόμου για να γλιτώσει το lockdown

Τις «μηχανές» ζεσταίνουν οι τοπικοί φορείς της Μυκόνου ώστε να μην οδηγηθεί και πάλι στην κόκκινη ζώνη το νησί και κατ’επέκταση να μην εισέλθει για δεύτερη φορά, σε διάστημα ενός μήνα, σε καθεστώς μίνι lockdown.

Διανύοντας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, κατά το οποίο παραδοσιακά συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου στη Μύκονο, οι αστυνομικές αρχές και η Δημοτική Αρχή, ανέλαβαν δράση.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, που κυκλοφορούν στο protothema.gr, αστυνομικοί βρίσκονται σε γνωστά περάσματα του νησιού και μοιράζουν στους τουρίστες πακέτα με χειρουργικές μάσκες.

Η κίνηση έρχεται να προστεθεί στο πλέγμα των προσπαθειών που καταβάλλονται το τελευταίο διάστημα στο νησί ώστε να μην επιβληθούν ξανά οι προ ολίγων ημερών περιορισμοί, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00, σιωπητήριο στη μουσική, αναστολή πάσης φύσεως εκδήλωσης.

Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι ένα νέο lockdown στο νησί των Ανέμων θα προκαλούσε θύελλα διαμαρτυριών στους επιχειρηματικούς κύκλους, τη στιγμή που η Μύκονος αποτελεί τρόπον τινά τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Το ζητούμενο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, όπως τα κορωνοπάρτι, και να μην στοιβάζονται όρθιοι πελάτες στα νυχτερινά κέντρα. Ο δήμαρχος Μυκονου, Κωνσταντίνος Κουκας, δήλωσε οτι, «Σε αγαστή συνεργασία με την Υποδιεύθυνση της Ελληνική Αστυνομία και την χορηγία του Δήμου Μυκόνου, αστυνομικοί μοιράζουν από χθες μάσκες στους επισκέπτες του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, σε συνεννόηση και με το Σωματείο Επιχειρηματιών της περιοχής. Η θωράκιση της δημόσιας υγείας απαιτεί συνεργασία, συνέργειες και το κυριότερο δράσεις σε καθημερινό επίπεδο από όλους μας. Η τοπική μας κοινωνία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη σημερινή κατάσταση και προσπαθεί να συνδυάσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με την συνεπή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ο αγώνας κόντρα στα φαινόμενα υπερμετάδοσης αποτυπώνεται στα τελευταία σφραγίσματα γνωστών κέντρων επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Την ίδια ώρα, κυνηγητό με τις Αρχές παίζουν οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι, ενώ τις τελευταίες ημέρες οργανώθηκαν δυο από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε βίλες του νησιού.

Δεν είναι μόνο οι βίλες αλλά και τα σκάφη τα οποία χρησιμοποιούν ορισμένοι για να στήσουν το σκηνικό ξέφρενης διασκέδασης.

Καταβάλλονται ωστόσο προσπάθειες από επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης, όπως από τον «Scorpio», ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει από τον έλεγχο.

Έξω από το κέντρο, συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί δυο κοντέινερ για διενέργεια είτε μοριακών είτε γρήγορων ελέγχων ώστε να υπάρχει εικόνα για το ιικό φορτίο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στη Μύκονο σταθεροποιήσαν κάπως την επιδημιολογική εικόνα.

Προτού ληφθούν νέες αποφάσεις για νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Ίος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία. Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες».

«Όταν στην Μύκονο βλέπουμε τις συρροές να μειώνονται και πως βλέπουμε σταθεροποίηση της κατάστασης, αυτό σημαίνει πως τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος», συμπλήρωσε ο κ.Χαρδαλιάς.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X