ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μητσοτάκης: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου

Στις 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν οι πρώτες παρτίδες εμβολίων στην Ελλάδα

Στις 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν οι πρώτες παρτίδες εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


«Όπως γνωρίζετε και ακολουθώντας τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι. Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση