ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητσοτάκης - Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία

Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικοινωνία Μέρκελ και με Ερντογάν

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μέρκελ είχε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν και η κ. Μέρκελ συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και κυρίως για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν είπε στην κ. Μέρκελ ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησε και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ σε δηλώσεις του εντός της ημέρας, είπε πως η κλιμάκωση της έντασης οφείλεται στις ελληνικές ενέργειες.

«Η μόνη λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση, η Τουρκία δεν επιδιώκει την "περιπέτεια"», τόνισε. Επιτέθηκε δε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι έχει «αποικιοκρατικές» βλέψεις στον Λίβανο.

Μπαράζ επαφών Δένδια

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας μετέβη στο Ισραήλ, από όπου δήλωσε πως η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει μπαράζ επαφών με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αύριο Παρασκευή, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στη Βιέννη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X