ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητροκτόνος Χαλκηδόνας - «Της είπα δες κάτι, γύρισε και πυροβόλησα»

Ο μητροκτόνος υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη μητέρα του κι ότι εκείνη του το ζήτησε

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 34χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας που δολοφόνησε τη μητέρα του στον Κορινό Πιερίας και στη συνέχεια μετέφερε και άφησε τη σορό της, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Ο καθ’ ομολογία δράστης που το μεσημέρι της Τρίτης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης και πέρασε το «κατώφλι» του ανακριτή, υποστήριξε στην απολογία του ότι η μητέρα του ήταν αυτή που του ζήτησε να της αφαιρέσει τη ζωή, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και δεν άντεχε άλλο.

«Προσπάθησα να την μεταπείσω», φέρεται να ισχυρίστηκε στον ανακριτή, σημειώνοντας πως στις 4 Απριλίου πήγε με την μητέρα του στον Κορινό Πιερίας, καθώς ήταν το μέρος που είχαν περάσει τις τελευταίες χαρούμενες οικογενειακές τους στιγμές. «Στον δρόμο της επιστροφής, η μητέρα μου έπαθε σοκ, ήταν σε έξαλλη κατάσταση και μου ζήτησε να την σκοτώσω. Εγώ προσπάθησα να την μεταπείσω. Μου έλεγε ότι δεν άντεχε άλλο», φέρεται να υποστήριξε ακόμη.

Ενώπιον του ανακριτή, ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η 71χρονη ήταν εκείνη που του ζήτησε να πάνε με το αυτοκίνητο στην παραλία κι εκεί επέμενε να της αφαιρέσει τη ζωή για να την λυτρώσει. Τότε, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην απολογία του, σταμάτησε με το αυτοκίνητο και άνοιξε το πορτμπαγκάζ για να πάρει την καραμπίνα. Σε μια στιγμή που η μητέρα του κοιτούσε σε άλλη κατεύθυνση, ο δράστης την πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ο 34χρονος υποστήριξε πως δεν είχε την καραμπίνα στο αυτοκίνητο για να δολοφονήσει την μητέρα του αλλά είχε σκοπό να βάλει τέλος στη ζωή του. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι στις 18 ημέρες που ήταν εξαφανισμένος μετά το φονικό και καταζητούνταν, επιχείρησε να αυτοκτονήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, Νικόλαος Πετρίδης, η απόφαση για την προφυλάκιση του εντολέα του ελήφθη για την αυτοπροστασία του, καθώς εμφανίζει αυτοκτονικές τάσεις.

«Ο κατηγορούμενος υπήρξε απολύτως ειλικρινής στην απολογία του και όλοι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν από το υλικό της δικογραφίας γιατί η απολογία του ταυτίζεται απόλυτα με όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Ο,τι είπε ήταν ακριβώς σε χρόνους, σε μέρη και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε», συμπλήρωσε ο κ. Πετρίδης, υπογραμμίζοντας ότι υπέβαλαν αίτημα για ψυχιατρική πραγματομοσύνης, το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X