ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μισέλ Κοσίνσκι: Η δημοσιογράφος-κατάσκοπος που «κάρφωνε» τον Τραμπ στους Βρετανούς

Η ξανθιά πρώην δημοσιογράφος του CNN φέρεται να είχε «ανάρμοστη σχέση» με τον Βρετανό πρώην πρέσβη στις ΗΠΑ

Η ξανθιά πρώην δημοσιογράφος του CNN φέρεται να είχε «ανάρμοστη σχέση» με τον Βρετανό πρώην πρέσβη στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ, ο οποίος της ψιθύριζε... κυβερνητικές πληροφορίες για την υπόθεση Σκριπάλ

Δύο φορές έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών ΜΜΕ η άκρως γοητευτική Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μισέλ Κοσίνσκι: Το 2005 δέχθηκε καταιγιστικά πυρά από συναδέλφους της για το σκάνδαλο «κανό-γκέιτ», «φουσκώνοντας» το θέμα με τις πλημμύρες που είχαν πλήξει το Νιού Τζέρσεϊ. Η Κοσίνσκι έκανε κανό την ώρα που το νερό έφτανε μέχρι τον αστράγαλο...

Σήμερα όμως κατηγορείται για ροζ σκάνδαλο: Φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση με τον Βρετανό πρώην πρέσβη στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ, ο οποίος της ψιθύριζε τρυφερά στο αυτί διαβαθμισμένες πληροφορίες της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο Βρετανός πρώην πρέσβης στις ΗΠΑ, Κιμ Νταρόκ

Το 2018, οι «Times» του Λονδίνου είχαν αποκαλύψει ότι ο Κιμ Νταρόκ έδινε απόρρητες πληροφορίες στην δημοσιογράφο του CNN, κυρία Κοσίνσκι: μία από αυτές ήταν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να διορίσει τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, κάτι που τελικά συνέβη.

Επιπλέον, η κυρία Κοσίνσκι ήξερε λεπτομέρειες από την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του από πρώτο χέρι...

Τον Ιούλιο του 2019, ο Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Daily Mail» που προκάλεσαν θύελλα στις αμερικανο-βρετανικές σχέσεις και την οργισμένη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Νταρόκ προειδοποιούσε τους επικεφαλής του ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία του Τραμπ θα μπορούσε να τελειώσει «με εξευτελισμό» κάνοντας έξαλλο τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Μετά τη διαρροή επίσημων εγγράφων από αυτή την πρεσβεία γίνονται πολλές εικασίες σχετικά με τη θέση μου ως πρεσβευτή», ανέφερε ο Νταρόκ στην επιστολή παραίτησής του που απευθύνεται στον Σάιμον ΜακΝτόναλντ, επικεφαλής των βρετανικών διπλωματικών υπηρεσιών.

«Σκάνδαλο κανό - γκέιτ»

H πρώην δημοσιογράφος του CNN Μισέλ Κοσίνσκι είχε βρεθεί στη δίνη και του σκανδάλου «κανό - γκέιτ».

Το 2005, η ανερχόμενη τότε δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για τις πλημμύρες στο Wayne του Νιου Τζέρσεϋ. Κάνοντας κανό με την κάμερα του NBC Today Show να καταγράφει την κωπηλασία, ήθελε να δείξει ότι τα ορμητικά νερά είχαν μετατρέψει σε ποτάμια τους δρόμους.

 

Ωστόσο, το βίντεο διέψευσαν πλάνα με δύο άνδρες να περπατούν στους πλημμυρισμένους δρόμους και το νερό να μην ξεπερνά το ύψος των αστραγάλων τους. Τον τελευταίο χρόνο όμως η Μισέλ κίνησε τις υποψίες Αμερικανών αξιωματούχων που ερευνούσαν μια σειρά αποκαλυπτικών άρθρων της με ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την κυβέρνηση Τραμπ. Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Κιμ Νταρόκ φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση με την 46χρονη δημοσιογράφο. Και οι δύο αρνήθηκαν ότι είχαν εξωσυζυγική σχέση. Από την πλευρά της, η γοητευτική Κοσίνσκι υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες που είχε, προέρχονταν από «τους ανθρώπους του Τραμπ».

Ωστόσο, το βίντεο διέψευσαν πλάνα με δύο άνδρες να περπατούν στους πλημμυρισμένους δρόμους και το νερό να μην ξεπερνά το ύψος των αστραγάλων τους.

Τον τελευταίο χρόνο όμως η Μισέλ κίνησε τις υποψίες Αμερικανών αξιωματούχων που ερευνούσαν μια σειρά αποκαλυπτικών άρθρων της με ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την κυβέρνηση Τραμπ.

Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Κιμ Νταρόκ φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση με την 46χρονη δημοσιογράφο. Και οι δύο αρνήθηκαν ότι είχαν εξωσυζυγική σχέση.

Από την πλευρά της, η γοητευτική Κοσίνσκι υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες που είχε, προέρχονταν από «τους ανθρώπους του Τραμπ».

Η ξανθιά πέτρα του σκανδάλου

Η 46χρονη Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μισέλ Κοσίνσκι έκανε διπλωματικό ρεπορτάζ στο CNN έως το 2019. Ήταν ανταποκρίτρια του δικτύου ΝBC με έδρα το Λονδίνο. Το 2014 παντρεύτηκε τον Κίμπελ Ντάνκαν, χήρο και πατέρα δύο παιδιών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X