ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μις Κόσμος : Της αφαίρεσαν τον τίτλο επειδή είχε παιδί και κοντράρεται με τον διαγωνισμό

«Θέλω να τους αλλάξω, να τους προκαλέσω, θέλω να σιγουρευτώ ότι οι κανόνες του Miss World συμβαδίζουν με τους καιρούς»

Οι κανόνες του διαγωνισμού απαγορεύουν σε οποιαδήποτε γυναίκα να συμμετέχει στη διοργάνωση Miss World, αν έχει παιδιά. Και τώρα η Veronika, που έχει έναν πεντάχρονο γιο, αποφάσισε να αναλάβει νομική δράση κατά του διαγωνισμού για την πολιτική του περί αποκλεισμού. 

 «Θέλω να τους αλλάξω, να τους προκαλέσω, θέλω να σιγουρευτώ ότι οι κανόνες του Miss World συμβαδίζουν με τους καιρούς», δηλώνει στο BBC. «Θέλω ο διαγωνισμός να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των γυναικών που ισορροπούν τέλεια μεταξύ της σταδιοδρομίας τους και της προσωπικής τους ζωής».

Το νεαρό μοντέλο - μαμά λέει ότι και η ίδια εξεπλάγη όταν στέφθηκε Μις Ουκρανία και πως θα εκπροσωπούσε τη χώρα της στο διαγωνισμό Miss World. Αλλά τέσσερις ημέρες αργότερα αποκλείστηκε.

«Ήταν ταπεινωτικό και προσβλητικό για μένα. Ένιωσα τόσο άσχημα γιατί δεν είναι μόνο η ιστορία μου, είναι η ιστορία χιλιάδων γυναικών ανά τον κόσμο που ίσως θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα επειδή είναι μητέρες».

 
 
 

 

Η Βερόνικα παραδέχεται ότι είδε τον κανόνα σχετικά με την αίτηση υποψηφιότητας, αλλά λέει ότι είχε ενθαρρυνθεί να κάνει αίτηση από τους διοργανωτές.

«Γιατί πρέπει να αποκλείεται η είσοδος μιας γυναίκας, μόνο και μόνο επειδή είναι μητέρα; Δεν έχει νόημα. Δεν έχει καμία επίπτωση στην ικανότητά μου να είμαι επαγγελματίας ή να είμαι ένα επιτυχημένο μοντέλο ή στο πώς κάνω τη δουλειά μου».


Η CEO της Διεθνούς Οργάνωσης, Julia Morley, ερωτήθηκε για τον κανόνα σε μια συνέντευξη το 2018.

«Όταν προσπαθείτε να συμφωνήσετε για μια παγκόσμια οργάνωση, πρέπει να κοιτάξετε τι ισχύει για όλους και για να ψηφίσουν για το τι είναι αποδεκτό. Το πώς αισθάνομαι εγώ ή η Ευρώπη, είναι μόνο η μια πλευρά, αλλά το πώς αισθάνονται στον υπόλοιπο κόσμο, όταν πρέπει να δούμε τις διάφορες θρησκείες και διάφορα τέτοια ζητήματα, είναι άλλο... Επομένως, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ισορροπία». 

Το 2014, ένα στέλεχος του διαγωνισμού, επίσης, είχε δηλώσει πως θα ήταν δύσκολο για τις νικήτριες να μοιράσουν το χρόνο μεταξύ του ρόλου τους ως εστεμμένες και της μητρότητας.

«Είναι επίσης άδικο για το παιδί και την οικογένειά του, να απομακρύνουν τη μητέρα από το σπίτι για ένα έτος και εκείνη να ταξιδεύει στον πλανήτη βοηθώντας φιλανθρωπικά άλλα παιδιά», ανέφερε σε μια δήλωση προς το ITV.  

Ωστόσο, η Veronika λέει ότι ο γιος της είναι ένα «όμορφα μεγαλωμένο αγόρι» και ο λόγος είναι επειδή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μαζί της για την καριέρα της. Θεωρεί πως τα παραπάνω επιχειρήματα είναι ανοησίες και κινείται νομικά, δείχνοντας αποφασισμένη.

Εκπροσωπείται από τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ravi Naik ο οποίος ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο περί ισότητας του 2010, η πολιτική εισόδου αποτελεί θέμα διάκρισης. 

«Επειδή οι διαγωνισμοί χωρίς αποκλεισμούς μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση των στερεοτύπων, να δημιουργήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες και να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των γυναικών, θέλω να αλλάξω τους κανόνες για όλο τον κόσμο», λέει η πρώην εστεμμένη που κορυφώνει την εκστρατεία της ενόψει το επερχόμενου διαγωνισμού, σε περίπου δύο εβδομάδες στο Λονδίνο.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X