ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με ήπια συμπτώματα Covid-19 ακόμα ο Τζόνσον

Παραμένει ως εκ τούτου άγνωστο το κατά πόσο θα επιστρέψει την Παρασκευή στα καθήκοντά του

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, που έχει διαγνωστεί θετικός στον Covid-19, εξακολουθεί να έχει «ήπια συμπτώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του το απόγευμα της Πέμπτης.

Παραμένει ως εκ τούτου άγνωστο το κατά πόσο ο κ. Τζόνσον θα επιστρέψει την Παρασκευή στα καθήκοντά του με την ολοκλήρωση επτά ημερών απομόνωσης ή αν θα συνεχίσει να μένει αποκλεισμένος στο διαμέρισμά του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι οδηγίες της αρχής δημόσιας υγείας αναφέρουν πως ακόμα και με την παρέλευση των επτά ημερών απομόνωσης ένας ασθενής με συμπτώματα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση μέχρι να υποχωρήσει ο πυρετός.

Εν τω μεταξύ, το εθνικό σύστημα υγείας NHS έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των πολιτών που επικοινώνησαν τηλεφωνικώς ή μέσω διαδικτύου με τις γραμμές που προβαίνουν αυτό το διάστημα σε διάγνωση για τον κορωνοϊό εκ του μακρόθεν.

Στο διάστημα από 18 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 259.069 πολίτες που τηλεφώνησαν στον αριθμό 111 του NHS ή στο 999 της άμεσης δράσης και 1.565.782 πολίτες που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο διάγνωσης online κρίθηκε ότι είχαν συμπτώματα που συνάδουν με εκείνα του Covid-19.

Αυτός ο συνολικός αριθμός του άνω των 1,8 εκατομμυρίων αφορά βέβαια δυνητικούς φορείς και επομένως δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα της διασποράς του κορωνοϊού.

Επιπλέον, δεν είναι γνωστό πόσοι από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία και τελικά υποβλήθηκαν σε ιατρική εξέταση και διαγνωστικό τεστ, ούτε αν κάποιος πήρε περισσότερες από μία φορές τηλέφωνο ή αν ο ίδιος πήρε τηλέφωνο και παράλληλα προέβη και στη διάγνωση μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με μελέτη του Imperial College του Λονδίνου νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο πραγματικός αριθμός των φορέων του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή μπορεί να φτάνει τα 1,8 εκατομμύρια.

skai.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X