ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο»

Συγκλονίζει η ανταπόκριση Παλαιστίνιου δημοσιογράφου από τη Γάζα

«Δεν αντέχουμε άλλο, είμαστε εξαντλημένοι». Με αυτά τα λόγια Παλαιστίνιος δημοσιογράφος στη Γάζα ξεσπά κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ και πετά τον προστατευτικό του εξοπλισμό.

Νωρίτερα ένας συνάδελφος του και 11 μέλη της οικογένειας του σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στη Γάζα.

Κρατώντας, μετά βίας, τα δάκρυά του και απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, η οποία είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο στούντιο, ο ανταποκριτής του Al Jazeera Mohammad Abu Hattab βγάζει το κράνος και το γιλέκο του.

«Δεν υπάρχει διεθνής προστασία ή ασυλία. Αυτά τα γιλέκα και τα κράνη δεν μας προστατεύουν. Είναι απλά μία λέξη (σ.σ. αναφέρεται στο χαρακτηριστικό PRESS που αναγράφεται στον εξοπλισμό που φέρουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν εμπόλεμες ζώνες) που δεν προστατεύει απολύτως κανέναν δημοσιογράφο. Εδώ, είμαστε κι εμείς θύματα. Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο με μηδενικό κόστος. Απλά περιμένουμε τη σειρά μας», λέει.

«Ο συνάδελφός μας, Mohammad Abu Hattab, βρισκόταν εδώ πριν από 30 λεπτά και τώρα πέθανε, μαζί με τη σύζυγο, τον αδελφό του. Και πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του είναι θύματα εντός του νοσοκομείου» συμπλήρωσε. Επεσήμανε, ακόμα, πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν γίνει ανυπόφοροι για τους κατοίκους της Γάζας. «Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας ή τη μεγάλης έκτασης καταστροφή και τα εγκλήματα στη Γάζα», συνεχίζει και ξεσπά σε λυγμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), συνολικά 36 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση