ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάρτυρας οικογένειας Παντελίδη:«Είμαι 1000% σίγουρος πως οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου»

«Η κόρη μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η οδηγός» λέει ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου

«Ο Παντελής Παντελίδης δεν οδηγούσε το μοιραίο τζιπ αλλά η Φρόσω Κυριάκου». Αυτό υποστήριξε σήμερα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, στην εκδίκαση των αγωγών για την υπόθεση Παντελίδη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ο μάρτυρας της οικογένειας του αδικοχαμένου τραγουδιστή, ιατροδικαστής, Αν. Θεοδωρίδης. Αντίθετα, ο πατέρας της Φρόσως Κυριακού, συνεπιβάτιδας του τραγουδιστή εκείνο το μοιραίο βράδυ, καταθέτοντας νωρίτερα στο ακροατήριο ανέφερε πως η κόρη του δεν ήταν σε καμία περίπτωση οδηγός του οχήματος, τη νύχτα του τροχαίου, πριν από περίπου έξι χρονιά στην παραλιακή λεωφόρο.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει», υποστήριξε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας – ιατροδικαστής. «Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα», υποστήριξε ακόμη ο ίδιος μάρτυρας αναφερόμενος στον άτυχο Παντελή Παντελίδη και την κατάσταση που βρίσκονταν εκείνο μοιραίο, για τη ζωή του, βράδυ.

Όπως, δε, επισήμανε ο κ. Θεοδωρίδης, το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει DNA αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δικηγόροι όλων των πλευρών έθεσαν στον μάρτυρα σειρά ερωτήσεων, με δεδομένο ότι η αρμόδια εισαγγελική αρχή έχει αποφανθεί πως οδηγός του οχήματος εκείνο το βράδυ ήταν ο Παντελής Παντελίδης και εξ αυτού του λόγου έχει θέσει στο αρχείο τη σχετική δικογραφία. Απαντώντας ο μάρτυρας επέμεινε στην παραπάνω θέση που ανέπτυξε στο ακροατήριο και την οποία σημειωτέον υποστηρίζει και η οικογένειά του αδικοχαμένου τραγουδιστή από την πρώτη στιγμή.

«Η κόρη μου έχει ψυχολογικά τραύματα» λέει ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου

«Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μη τρέχει…» κατέθεσε νωρίτερα στο δικαστήριο ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου για να προσθέσει: «Η κόρη μου νοσηλεύθηκε έξι νύχτες και σήμερα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει ψυχολογικά τραύματα. Δεν εργάζεται και μένει μαζί μας. Δούλεψε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για λίγο διάστημα περισσότερο για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα».

Ακόμη, ο πατέρας της Φρόσως Κυριακού κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ανέφερε πως εκείνο το βράδυ η παρέα του Παντελή Παντελίδη, της κόρης του και της Μίνας Αρναούτη χρειάστηκε να διανύσει μια απόσταση περίπου 30 μέτρων για να φτάσουν στη χαρτοπαιχτική λέσχη στο αμάξι. «Τους χαιρέτισαν στην πόρτα. Περπατούσε κανονικά (σ.σ. ο Παντελής Παντελίδης) όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε τρέκλιζε ούτε τίποτα. Η κόρη μου, μου είπε ότι έπινε γενικά. Δεν είχε νιώσει ανασφάλεια ποτέ για να μπει στο αυτοκίνητο» κατάθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας είπε αν είχε αντιληφθεί κατάσταση μέθης;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή όχι. Το βράδυ ήρθαν από το ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε

Πρόεδρος: Εσάς σας είπε για αλκοόλ;

Μάρτυρας: Η ίδια είχε πιει ένα - δύο ποτήρια, μου είπε. Ο θανών είχε καταναλώσει. Δεν θα έμπαινε όμως σε αυτοκίνητο που ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση