ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λονδίνο: Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα

Συνολικά πλέον περίπου 34 εκατομμύρια κάτοικοι της Αγγλίας, υπάγονται στην τρίτη βαθμίδα περιορισμών

Στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού υπάγεται από σήμερα το Λονδίνο, καθώς και ορισμένες άλλες περιοχές της ΝΑ Αγγλίας.

Συνολικά πλέον περίπου 34 εκατομμύρια κάτοικοι της Αγγλίας, το 61% του πληθυσμού της χώρας, υπάγονται στην τρίτη βαθμίδα περιορισμών. Εντός της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και στις υπόλοιπες περιοχές της Αγγλίας.

Βασική διαφορά σε σχέση με τα μέτρα της δεύτερης βαθμίδας είναι ότι τα καταστήματα εστίασης μπορούν να λειτουργούν μόνο για πώληση γευμάτων σε πακέτο ή για διανομή κατ’ οίκον.

Απαγορεύεται επίσης πλέον η συνάντηση ατόμων που δε συγκατοικούν όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς ανοιχτούς χώρους, όπως οι κήποι σπιτιών. Στους δημόσιους υπαίθριους χώρους ισχύει ο «κανόνας των έξι» δηλαδή επιτρέπονται συναντήσεις έως έξι ατόμων.

Κλειστά είναι επίσης από σήμερα τα μουσεία και οι γκαλερί του Λονδίνου, όπως και τα ξενοδοχεία. Απαγορεύεται δε και η λειτουργία κλειστών χώρων διασκέδασης, όπως καζίνο, αίθουσες μπόουλινγκ και μπιλιάρδου, στεγασμένα παγοδρόμια, νυχτερινά κλαμπ, κινηματογράφοι και θέατρα. Δεν επιτρέπονται εξάλλου πλέον θεατές σε γήπεδα.

Ανοιχτά ακόμα και στις περιοχές της τρίτης βαθμίδας περιορισμών παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι βιβλιοθήκες.

Οι πολίτες θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι εφόσον αυτό είναι δυνατό και καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις από και προς περιοχές της τρίτης βαθμίδας.

Σε τελετές γάμου επιτρέπονται μόνο 15 καλεσμένοι και 30 στις κηδείες. Οι χώροι λατρείας παραμένουν ανοιχτοί, αλλά απαγορεύεται ο συγχρωτισμός με άτομα εκτός συγκατοίκων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X